fbpx

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/gfcnieu1/public_html/wp-content/themes/mts_newsonline/functions.php on line 175

Hacker George Hotz noemt zelfrijdende auto’s ‘oplichterij’

iPhone- en PS3-hacker George Hotz werkt al een aantal jaar aan een eigen systeem voor zelfrijdende auto’s. Nu noemt hij de voertuigen ‘oplichterij’. De hacker vindt de huidige zelfrijdende auto’s vooralsnog minder veilig en vooral langzamer dan een auto met een chauffeur achter het stuur.

Hotz ziet vooralsnog meer toekomst in geavanceerde rijondersteuning. Dergelijke systemen zitten al in duurdere auto’s van verschillende fabrikanten, en vereisen dat de chauffeur zijn handen aan het stuur houdt.

De hacker ontwikkelt zelf sinds 2015 een systeem voor zelfrijdende auto’s met zijn bedrijf Comma.ai. Eerder wilde Hotz ‘domme’ auto’s zelfrijdend maken met een dongle, maar dat plan werkten Amerikaanse snelwegautoriteiten tegen.

OOK INTERESSANT
Rastafarian federatie Suriname vraagt hulp landbouwproject

Sindsdien werkt Hotz aan een dongle die bestaande auto’s met eigen geavanceerde rijbaandetectie slimmer moet maken. De dongle leest de sensoren van de auto uit, en kan net als het systeem van de auto’s zelf ook het stuur en de pedalen bedienen.