fbpx

Haaruitval of dun haar bij vrouwen vaak veroorzaakt door laag hemoglobinegehalte

GFC LIFESTYLEREDACTIE- Vrouwen in hun vruchtbare periode die om om nog onduidelijke reden last hebben van haaruitval of dunnend wordend haar doen er verstandig aan om exact na te gaan hoe hoog de waarde van hun ferritine is.

Ferritine is een eiwit dat ijzer opslaat in je lichaam. Het zit voor een klein deel in het bloed, maar meer nog in het beenmerg en de lever opgeslagen.

Andere belangrijke metingen die moeten worden verricht zijn het ijzer – en hemoglobinegehalte.

“De belangrijke rol van serumferritine bij haaruitval wordt steeds duidelijker. Bij vrouwen zonder andere onderliggende aandoeningen zijn lage waarden ferritine sterk geassocieerd met haaruitval en dun haar”, zegt de Europese topverjongingsexpert Jonathan Clarke aan GFC Lifestyle.

OOK INTERESSANT
De meeste dames verdienen geen rijke vent en mannen geen mooie vrouw, vindt relatiespecialist

Jonathan Clarke die ook de belangrijkste adviseur is van Constantin ziet graag bij volwassen vrouwen waarden tussen de 60 tot 100 microgram per liter.

De topexpert legt verder uit dat het eten van ijzerrijke voedingsmiddelen of innemen van supplementen het ferritinegehalte weer omhoog kunnen brengen indien die te laag zijn.

Als de haaruitval het gevolg was van een laag ferritinegehalte en de waarde wordt verhoogd heeft dat in de meeste gevallen een positief effect op de haargroei evenals de haardikte.