H.A. Siregarschool te Moengo houdt Beroependag

GFC NIEUWS- LVV-Ressort Marowijne van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) heeft deelgenomen aan een Beroependag op de H.A. Siregarschool te Moengo.

De schoolleiding had deze dag georganiseerd om de leerlingen op een ontspannen manier kennis te laten maken met verschillende beroepsmogelijkheden.

Naast het ministerie van LVV waren ook de Bikers van het Korps Politie Suriname (KPS), de Regionale Gezondheidsdienst (RGD) en het Korps Brandweer Suriname (KBS) aanwezig.

Verder vonden er verschillende demonstraties plaats van cassavebrood bakken, borduren, taart versieren tot een mannen cook-out.

Het LVV-team van ressort Marowijne heeft een mooie presentatie voor de kinderen gehouden. Iedere voorlichter toonde de verschillende aspecten van de landbouw. Verschillende groente- en fruitsoorten fleurden de stand op.

Van een sinaasplantje werd getoond hoe dit gemaakt wordt van zaad tot onderstam en hoe het geoculeerd wordt. Ook de verschillende stadia van een peperplantje werden uitgelegd; alle stappen van zaadje, zaailing, plantje tot vrucht.

Eveneens werd gedemonstreerd hoe een plantje in een plantbed geplant moet worden. De kinderen hebben genoten van een gezellige en leerrijke dag.

De dag werd afgesloten door de schoolleiding en kinderen voor te houden om na de vakantie terug te komen door hen te helpen met de aanleg van een schooltuin.

Overige berichten