Guyanese Volksgezondheidsdelegatie brengt bezoek aan RGD

GFC NIEUWS- Een 6-man tellende delegatie van het ministerie van Public Hospital Corporation van Guyana bracht woensdag een bezoek aan de Regionale Gezondheidsdienst (RGD).

De delegatie was onder leiding van Shamdeo Persaud, Chief Medical Officer. Persaud vertegenwoordigde minister Volda Lawrence die wegens omstandigheden niet aanwezig kon zijn.

Andere aanwezigen waren Volksgezondheidsdirecteur Robert Mohamed en collega’s, die er namens het ministerie van Volksgezondheid aanzaten. De RGD die als gastheer optrad werd vertegenwoordigd door directie en stafleden.

Sebitadebie Gopal, waarnemend directeur van de RGD benadrukte dat de RGD als grootste primaire gezondheidsinstelling in de kustvlakte, ervoor zorgt dat haar cliënten voorzien worden van de best mogelijke gezondheidszorg.

Ter ondersteuning werd een korte documentaire vertoond waarin de diensten van de RGD werden belicht.

Om de delegatie een beter beeld van de organisatie te geven werd een bezoek gebracht aan het gezondheidscentrum Latour. Daar werd een rondleiding gegeven die alle “ins and outs” verduidelijkte.

De delegatie bleek onder de indruk van het centrum en de uitleg die gegeven werd door de aanwezige “professionals.”

Een markant verschil tussen beide landen is dat in Guyana het systeem zodanig geregeld is dat gezondheidszorg voor een ieder toegankelijk is, ongeacht of die verzekerd zijn.

Het bezoek aan de organisatie maakte deel uit van een werkbezoek aan Suriname, waarbij verschillende gezondheidsinstellingen aangedaan zijn om na te gaan hoe beide landen kunnen samenwerken op het gebied van de Volksgezondheid.

Overige berichten