fbpx
Facebook Pagelike Widget

Guyanese man ingesloten voor in brand steken vissersboten

GFC NIEUWS- De 29-jarige Dhanesh S. werd vrijdag door de politie van Geyersvlijt aangehouden voor brandstichting.

Dhanesh zou enkele vissersboten, nabij een sluis langs de Anton Dragtenweg, in brand hebben gestoken, terwijl de vissers in de boten lagen te slapen.

Op een gegeven moment hoorden de vissers een knal. De vissers gingen poolshoogte nemen en zagen drie mannen zich uit de voeten maken. Twee stapten in een gereedstaande voertuig en reden weg.

Kort daarna zagen de vissers een onbekende man in de nabije omgeving met brandwonden in zijn gezicht en aan zijn armen. De politie die ter plaatse verscheen trof maatregelen om de boten te laten blussen door de brandweer en om de gewonde man die naderhand de Guyanees, Danesh S. bleek te zijn, medische hulp te laten krijgen op een RGD-polikliniek.

Op grond van feiten en omstandigheden en tegenstrijdige verklaringen van Danesh bestaat bij de politie sterk het vermoeden dat hij betrokken is geweest bij het in brand steken van de vissersboten.

Twee vissersboten zijn deels afgebrand en twee liepen schroeischade op.
Danesh is hangende het onderzoek in verzekering gesteld.

Meer nieuws

7 nieuwe coronagevallen erbij

GFC NIEUWS- Dinsdag testten 7 personen positief op Covid-19. Paramaribo noteert 6 nieuwe besmettingen en Wanica 1.

BOG houdt drive- thru-uitreiking

GFC NIEUWS- Ter afsluiting van de training Basis Psychosociale Vaardigheden voor COVID-19 hulpverleners heeft er een drive-thru uitreiking plaatsgevonden.

Dringende aanpak natte infrastructuur Saramacca

GFC NIEUWS- Tijdens een spoed onderhoud tussen het DNA-lid Radjendre Debie en districtscommissaris Sherin Bansi-Durga van Saramacca met de minister van Landbouw, Veeteelt en Visserij…

Geen nieuwe Covid-gevallen maandag

GFC NIEUWS- Al twee dagen op rij is niemand positief getest op Covid-19. Het voorbije etmaal zijn 23 testen uitgevoerd en testte iedereen negatief.

Achaibersing buigt zich over knelpunten BBGO

GFC NIEUWS- Minister Armand Achaibersing van Financiën en Planning heeft zich samen met het bestuur van de Bond voor Belangenbehartiging Gepensioneerden uit Overheidsdienst (BBGO) gebogen…

BEP brengt bezoek aan Kwinti en Pamaka Gaaman

GFC NIEUWS- Een delegatie van de politieke partij BEP onder leiding van voorzitter Ronny Asabina heeft op Onafhankelijkheidsdag een kennismakingsbezoek gebracht aan de pas beëdigde…

Succesvolle launch NPS Global Village

GFC NIEUWS- Op initiatief van afdeling Nederland van de Nationale Partij Suriname (NPS) is recent tijdens een virtuele kick-off meeting de NPS Global Village gestart.

Vergunning City Change opgeschort

GFC NIEUWS- De Centrale Bank van Suriname heeft conform artikel 38 lid 2 Wet Toezicht Geldtransactiekantoren 2012 de door haar aan City Change, gevestigd aan…