fbpx
Guyanese regering waarschuwt voor illegaal reizen naar Suriname

GFC NIEUWS- Ondanks maatregelen van de Surinaamse en de Guyanese regering zijn er volgens de Guyanese National Covid-19 Task Force (NCTF) toch personen die illegaal de oversteek doen.

NCTF waarschuwt personen, vooral in het Corantijngebied, dat ze niet per boot naar Suriname mogen reizen.

De NCTF heeft deze week een waarschuwing afgegeven aan burgers om te stoppen met het illegaal binnenkomen van Suriname na de COVID-19-pandemie.

“Degenen die dit doen, kunnen onderhevig zijn aan inbeslagname van hun vaartuig en motor, arrestatie en uitzetting”, aldus de Guyanese autoriteiten.

Personen die uit Suriname naar Guyana worden uitgezet, zullen onderworpen worden aan de verplichte quarantaineprotocollen van het ministerie van Volksgezondheid, meldt Guyana.

Meer nieuws

Nickerie drie agronomen rijker

GFC NIEUWS- Sanchit Chandenie, Gangapersad Roshnie en Jaggessar Chandriekapersad zijn de eerste drie studenten die, zijn afgestudeerd van het programma Agronomie aan het Polytechnic College…

‘Suriname surprise op Curaçao’

GFC NIEUWS- Roberto Tjon A Meeuw, Surinaams kunstenaar en surfliefhebber op Curaçao, spat heldere kleuren verf over tientallen tegeltjes.

Nieuwe RvC bij BGVS

GFC NIEUWS- Het Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname (BGVS) heeft een nieuwe raad van commissarissen (RvC).

“Suriname staat er als land”

GFC NIEUWS- “Sommigen zeggen dat ons land 45 jaar heeft verkwist. Anderen spreken van verloren dromen. Ik zie dat anders. Ik zie een land dat…

5 nieuwe coronagevallen genoteerd

GFC NIEUWS- 5 personen zijn besmet geraakt met het coronavirus. Deze gevallen deden zich voor in Paramaribo (2), Wanica (2) en Para (1)

Lijk 19-jarige visser aangespoeld

GFC NIEUWS- Het ontzielde lichaam van de ongeveer 19-jarige visser Ulrick France is in de vroege ochtend van 23 november nabij de steiger aan de…

“Ook wij gaan weer naar school!”

GFC NIEUWS- Samen met alle scholen is ook de stimulatiegroep voor dove- en slechthorende kinderen van start gegaan met het nieuwe schooljaar.

Geslaagde Independence Day Run 2020

GFC NIEUWS- Nadat al vroeg in het jaar duidelijk werd dat de Srefidensi Marathon dit jaar geen voortgang zou vinden heeft een aantal hardlopers het…