fbpx
Guyaba en Pikin Slee spoedig voorzien van zonne-energie

GFC NIEUWS- De dorpen Gujaba en Pikin Slee in Boven-Suriname worden spoedig voorzien van zonne-energie.

Het ligt in de bedoeling dat dit in december al een feit is. Het project wordt uitgevoerd door het Chinese bedrijf Power China, dat momenteel met lokale krachten werkt aan de uitvoering.

Parlementariër Sylvana Afonsoewa zegt dat Gujaba en Pikin Slee de twee grootsten dorpen in het gebied zijn, waardoor besloten is alvast deze twee dorpen van energie te voorzien.

Het ligt niet in de planning dat vanuit deze dorpen omliggende woongemeenschappen van energie zullen worden voorzien. Echter wordt dit niet voor onmogelijk gehouden.

Het streven is volgens Afonsoewa dat de mensen reeds in december over energie kunnen beschikken. Hoewel het de bedoeling is dat men hiervoor zal betalen, zal dat in de beginfase nog niet het geval zijn.

Afonsoewa zegt dat er eerst zal worden nagegaan hoe het systeem werkt en hoeveel het verbruik zal zijn. Wanneer het project in december is opgeleverd zullen er evaluatiemomenten volgen.

Tijdens deze evaluatiemomenten zullen het verloop van het project, het komen tot betere systemen en de betaalmogelijkheden aan de orde komen.

Afonsoewa legt uit dat het systeem ongeveer hetzelfde is al dat van Pokigron. Gujaba en Pikin Slee zullen op deze manier 24 uur per dag van energie worden voorzien.

In het voortraject is er twee weken geleden een vergadering geweest met het gezag van beide dorpen, waarbij men geïnformeerd is over het project.
Daarvoor was er al een traject ingezet waarbij men het bedrijf een plek heeft aangewezen om de plant neer te zetten.

Power China maakt naast eigen technici ook gebruik van lokale krachten zoals bootsmannen en zagers. De dorpsbewoners kunnen op deze manier ook wat verdienen.

Meer nieuws

Sanatan Dharmscholen blikken tevreden terug

GFC NIEUWS- De Sanatan Dharmscholen hebben voor het schooljaar 2019/2020 een goed slagingspercentage gerealiseerd. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers….

Wesley Rozenhout nieuwe directeur Grassalco

GFC NIEUWS- Directeur Linus Diko van Grassalco heeft dinsdag overgedragen aan Wesley Rozenhout. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers. Klik…

Hatramij schenkt waarschuwingsborden aan OW

GFC NIEUWS- Hatramij Suriname heeft waarschuwingsborden geschonken aan het ministerie van Openbare Werken (OW). Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers….

Verbouwing en ontwikkeling Essed Stadion

GFC NIEUWS- In Suriname op een kwaliteitsvolle manier kunnen voetballen door te zorgen voor hoogstaande sportinfrastructuur, Dat is het doel van Surinaamse Voetbalbond (SVB). Dikke…

7 nieuwe Covid-gevallen en 1 dode

GFC NIEUWS- Het voorbije etmaal zijn 11 personen positief getest op Covid-19. Helaas viel er nog een Covid-dode en staat het aantal doden nu op…

Toename aantal coronadoden in Nederland

GFC NIEUWS- Het aantal geregistreerde coronadoden en besmettingen met het virus in Nederland blijft stijgen. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen…

Ingezonden| Registratie van landsdienaren

GFC NIEUWS- In de media lazen wij dat de minister van Binnenlandse Zaken, Bronto Somohardjo, het project “Registratie van Landsdienaren” heeft geïnitieerd op zijn ministerie….

Man kapt zus na ruzie

GFC NIEUWS- De 55-jarige Jozef C. is op 14 oktober ingesloten voor mishandeling en vernieling. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen…

Regering buigt zich over situatie SLM

GFC NIEUWS- Een regeringsdelegatie onder leiding van president Chandrikapersad Santokhi heeft zich gebogen over de stand van zaken bij de Surinaamse Luchtvaart Maatschappij (SLM). Dikke…

Suriname telt nu 29 actieve Covid-gevallen

GFC NIEUWS- Suriname telt nu in totaal 29 actieve Covid-19-gevallen. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers. Klik op de foto…