fbpx

Guimar Suriname doneert 1500 gezichtsbeschermers aan Volksgezondheid

GFC NIEUWS- De directeur van Guimar, Leo Tjin A Djie, heeft namens de Wavin Group in Nederland 1500 persoonlijke beschermingsmiddelen gedoneerd aan het ministerie van Volksgezondheid.

Deze beschermingsmiddelen bestaan onder ander uit speciale gezichtsbeschermers die ontwikkeld zijn door de Wavin Group in Nederland.

De gezichtsbeschermers bieden volgens directeur Tjin a Djie redelijk goede bescherming aan het verplegend personeel tegen vocht overdracht bij de behandeling van patiënten. Aanbevolen wordt de mondmaskers, die nu gebruikt worden, samen met deze gezichtsbeschermers te blijven gebruiken.

Minister Antoine Elias van Volksgezondheid die de donatie in ontvangst nam, is het bedrijf zeer erkentelijk voor de geste en benadrukt dat de behoefte aan persoonlijke beschermingsmiddelen (PPE’s) voor het verplegend personeel, voornamelijk bij de repatriëring, zeer hoog is.

BEKIJK OOK
Rijbewijs 58-jarige veroorzaker aanrijding al 19 jaren vervallen

Volgens de minister staat Suriname in de bestrijding tegen het COVID-19 virus nu aan de top van de wereld en wil er alles aan doen het ook zo te houden.

Suriname behoort tot een van de vijf landen, die geen geregistreerde COVID-19 besmettingen kent. Namens de regering bedankte minister Elias de directeur van Guimar voor de gedane geste waar de totale samenleving baat bij heeft.