fbpx

Gruwelijke dood dienstvrouw die werd afgevoerd naar ziekenhuis met komkommer in vagina

De gruwelijke dood van een Filipijnse dienstvrouw in Koeweit wiens lichaam “zwart en blauw” werd aangetroffen met een stukje komkommer in haar geslachtsdeel, heeft de relatie tussen de twee naties verder onder druk gezet.

De dood van nog een Filipijnse werker in de golfstaat wakkert weereens de diplomatieke crisis aan, terwijl het Zuidoost Aziatisch land – een grote exporteur van huishoudelijke krachten naar het Midden-Oosten – antwoorden eist van partners in Koeweit over de behandeling van haar migrerende werknemers.

Een werkgever in Koeweit is aangeklaagd voor moord, nadat Constancia Layo Dayag dood werd binnengebracht in een ziekenhuis. Het gaat om de zoveelste claim van mishandeling van Filipijnse huishoudelijke krachten.

BEKIJK OOK
President Santokhi ontvangt nationaal instrument Trinidad

De vrouw is doodgeknuppeld en werd vervolgens een stukje komkommer gestopt in haar vagina. De Filipijnse minister van Arbeid eist antwoorden en zegt dat de familie van de 47-jarige vrouw recht heeft op gerechtigheid.

Het afgelopen jaar werd een Filipijnse dienstvrouw, Joanna Demafelis (29), dood aangetroffen in een freezer in de woning van haar werkgevers. Het lijk werd pas een jaar na vermissing ontdekt.

Migrantenorganisaties in het land roepen de regering in de Filipijnen op om de export van krachten naar Koeweit te stoppen.