Grondpersoneel SLM wel aan het werk

GFC NIEUWS- Het grondpersoneel van de Surinaamse Luchtvaartmaatschappij (SLM) is wel aan het werk, zegt minister Vidja Chotkan van Openbare Werken, Transport & Communicatie (OWT&C).

Tijdens de dagelijkse persconferentie van het COVID-managementteam werd door journalisten aangehaald dat het grondpersoneel van de luchtvaartmaatschappij in actie is uit ontevredenheid over de afhandeling van een case.

Een personeelslid zou aan de leiding van de maatschappij hebben gezegd dat zij in contact was gekomen met de laatste persoon die op de luchthaven positief getest is op het coronavirus, echter mocht ze van de leiding gewoon haar werkzaamheden voortzetten.

Het personeelslid meent dat de richtlijnen niet correct worden opgevolgd door de leiding en zou uit onvrede en vrees voor besmetting het werk zijn gestaakt.

Minister Chotkan zegt echter dat het personeel normaal werkt. Het personeelslid dat in contact zou zijn geweest (vermoedelijk in de lounge) met de persoon die vanuit Suriname en in Nederland positief getest is geworden, is gevraagd in zelfquarantaine te gaan.

De laatste positief geteste persoon was op de luchthaven al ziek bevonden door het medisch team en werd kort daarna getest.

Ingezetenen krijgen een mondkapje in het vliegtuig en bij binnentreding van het vliegtuig worden ze gescreend, werd aangehaald op de persconferentie.

Het Managementteam heeft een methode bedacht dat het cabinepersoneel minimaal in contact komt met de passagiers.

Overige berichten