fbpx

Grotere zorgen: opnieuw gevaarlijker virusvariant opgedoken

GFC NIEUWS GEZONDHEIDSREDACTIE- De situatie in Engeland is ernstig nu blijkt dat er opnieuw een nieuw en waarschijnlijk veel besmettelijker virus in het land is ontdekt. Dit komt nadat vorige week al een gemuteerde besmettelijker coronavirus was vastgesteld.

“Deze nieuwe variant is hoogst zorgelijk, omdat deze besmettelijker is en verder gemuteerd lijkt te zijn dan de voorgaande nieuwe variant die is ontdekt in het Verenigd Koninkrijk (VK)”, vertelde de Britse minister van Volksgezondheid vandaag tijdens een persmeeting.

Volgens media in het Verenigd Koninkrijk  is de nieuwe besmettelijkere virusvariant vastgesteld bij twee mensen in het VK die in contact zijn geweest met anderen uit Zuid- Afrika die recent naar Engeland waren afgereisd.

BEKIJK OOK
Spuikleppen Afobakadam worden gefaseerd gesloten

Het is nog onduidelijk of de vaccins van Pfizer en Moderna voldoende bescherming bieden tegen dit nieuw besmettelijker virusvariant.

Intussen eisen de verschillende virusvarianten dagelijks duizenden mensenlevens. De ziekenhuizen in veel landen zijn overvol met tienduizenden coronapatiënten en het zorgpersoneel loopt op zijn tandvlees.

Het coronavirus zorgt wereldwijd voor veel ellende, pijn, angst, lockdowns, onzekerheid en economische misère. Met de komst van nieuwe virusvarianten lijkt de ellende alleen maar groter te worden.