fbpx

Grotere kans op kanker door lockdowns en coronamaatregelen, zegt Nederlandse hoogleraar immunologie

GFC NIEUWS GEZONDHEIDSREDACTIE- De maatregel om mensen ertoe te bewegen om steeds anderhalve meter afstand van elkaar te houden zorgt voor een gigantische puinhoop. De schade aan het lichaam op DNA- niveau is enorm en zorgt voor veel meer kankergroei en uitzaaiingen van deze ziekte.

Tomba advertentie | GFC NieuwsDat zegt de Nederlandse emeritus hoogleraar experimentele immunologie Pierre Capel in gesprek met Ramon Bril in studio Weltschmerz.

Volgens de hoogleraar zorgen de ‘social distance’ maatregelen voor sterke negatieve gevoelens die van slechte invloed zijn op het menselijk lichaam.

“Meer dan 200 functies worden in een heel andere stand gezet bij deze eenzaamheid. En dat kan nogal heftig aankomen. Volgens onderzoek hebben mensen die eenzaam zijn een veel grotere kans op het ontwikkelen van kanker en het uitzaaien ervan”, stelt de expert.

BEKIJK OOK
Inschrijving awardwedstrijd voor kleine landbouwers van start

Hij weet dat de stress van de eenzaamheid die wordt veroorzaakt door steeds fysieke afstand te bewaren en het doorvoeren van beperkingsmaatregelen zoals lockdowns, zorgt voor emoties die een zeer negatief effect hebben op de ontwikkeling en het verloop van kanker. Zie interview hieronder>