fbpx

Grote zorgen: jonge mensen in 2022 vaak eenzaam, sociaal contact steeds oppervlakkiger

GFC NIEUWSREDACTIE- Experts maar ook de doodnormale burger ontfermen zich over de sterke vereenzaming en individualisering van de maatschappij.

Het lukt personen van diverse pluimage steeds minder om hun puur menselijke noodzaak voor sociaal contact en saamhorigheid te bevredigen.

“Uit meerdere studies blijkt dat tieners en jongvolwassenen minder face to face contact met elkaar hebben, hetgeen zeer cruciaal is voor de ontwikkeling van het brein.”

Het bovenstaande vertelt de vermaarde Amerikaanse dokter Nora Volkow.

Behalve het ontbreken van sociale relaties, rapporteren ook steeds meer personen nooit geslachtsgemeenschap te hebben gehad.

Jonathan Clarke, Mental Health Counselor en expert op gezondheidsdomein zegt in de praktijk veel personen te spreken die voor hun gevoel noodgedwongen als einzelgänger door het leven gaan.

BEKIJK OOK
Roken tijdens zwangerschap gekoppeld aan vijfvoudig plus risico op plotselinge onverwachte kindersterfte

“Veel eenzame mensen geven zichzelf de schuld terwijl het probleem ook vaak bij de ander ligt”, stelt de kenner.

Volgens hem staan weinigen open voor nieuwe contacten. ‘Indien die er zijn is het vaak oppervlakkig en komen gesprekken moeizaam op gang.’

Ook zou de moderne mens voornamelijk met zichzelf bezig zijn en steeds minder aandacht besteden aan anderen.

Clarke beweert tot slot: “Ook in sportclubs is dit te merken. Tot enkele jaren terug kon je probleemloos sportvrienden maken. De teruggetrokkenheid is tegenwoordig duidelijk merkbaar.”

Bekijk hier alle publicaties van gezondheidsexpert Jonathan Clarke.