fbpx
Facebook Pagelike Widget

Grote vraag naar dispensatie lockdown

GFC NIEUWS- Kolonel Jerry Slijngaard van het NCCR benadrukt dat zij de enige instantie is die bevoegd is toestemmingsformulieren af te geven aan personen en organisaties om zich tussen 20.00 uur en 06.00 uur op de openbare weg te begeven.

De toestemming is uitsluitend bedoeld voor degenen die gedurende de lockdown-uren noodzakelijke werkzaamheden moeten verrichten buitenshuis.

Daarom zal niet elk verzoek automatisch worden ingewilligd.

Slijngaard doet een beroep op de samenleving om haar activiteiten zodanig te organiseren, dat het niet noodzakelijk is dat zij zich tussen 20.00 en 06.00 op straat moeten begeven.

Hij benadrukte dat de lockdown ook geldt voor politieambtenaren en militairen, die op desbetreffende avonden geen dienst hebben. De diensten hebben volgens Slijngaard alle informatie gehad hoe de dispensatie moet worden aangevraagd voor deze groepen.

De afgelopen dagen kreeg het NCCR tal van verzoeken binnen van bedrijven die lijsten met honderden namen opstuurden voor dispensatie. Slijngaard benadrukt dat het niet zo werkt. Elk bedrijf dient de naam en of namen van personen op te sturen die op desbetreffende avond dringende werkzaamheden zouden moeten verrichten tussen 20.00 – 6.00 uur. Uiteindelijk bepaalt het NCCR wie in aanmerking komt voor de goedkeuring.

Meer nieuws

7 nieuwe coronagevallen erbij

GFC NIEUWS- Dinsdag testten 7 personen positief op Covid-19. Paramaribo noteert 6 nieuwe besmettingen en Wanica 1.

BOG houdt drive- thru-uitreiking

GFC NIEUWS- Ter afsluiting van de training Basis Psychosociale Vaardigheden voor COVID-19 hulpverleners heeft er een drive-thru uitreiking plaatsgevonden.

Dringende aanpak natte infrastructuur Saramacca

GFC NIEUWS- Tijdens een spoed onderhoud tussen het DNA-lid Radjendre Debie en districtscommissaris Sherin Bansi-Durga van Saramacca met de minister van Landbouw, Veeteelt en Visserij…

Geen nieuwe Covid-gevallen maandag

GFC NIEUWS- Al twee dagen op rij is niemand positief getest op Covid-19. Het voorbije etmaal zijn 23 testen uitgevoerd en testte iedereen negatief.

Achaibersing buigt zich over knelpunten BBGO

GFC NIEUWS- Minister Armand Achaibersing van Financiën en Planning heeft zich samen met het bestuur van de Bond voor Belangenbehartiging Gepensioneerden uit Overheidsdienst (BBGO) gebogen…

BEP brengt bezoek aan Kwinti en Pamaka Gaaman

GFC NIEUWS- Een delegatie van de politieke partij BEP onder leiding van voorzitter Ronny Asabina heeft op Onafhankelijkheidsdag een kennismakingsbezoek gebracht aan de pas beëdigde…

Succesvolle launch NPS Global Village

GFC NIEUWS- Op initiatief van afdeling Nederland van de Nationale Partij Suriname (NPS) is recent tijdens een virtuele kick-off meeting de NPS Global Village gestart.

Vergunning City Change opgeschort

GFC NIEUWS- De Centrale Bank van Suriname heeft conform artikel 38 lid 2 Wet Toezicht Geldtransactiekantoren 2012 de door haar aan City Change, gevestigd aan…