fbpx

Grote verbazing over afsluiten wegen binnenstad Paramaribo tijdens feestdagen

GFC NIEUWS- Er is bij delen binnen de Surinaamse gemeenschap grote verbazing ontstaan over de voorgenomen afsluitingen van belangrijke wegen in het centrum van Paramaribo.

In de laatste week van 2020 zullen op verschillende dagen, hekken en borden worden geplaatst om het verkeer te stremmen. De reden die wordt opgegeven- de drukte tijdens de feestdagen– is volgens critici totaal niet valide en onbegrijpelijk.

Gelet op de enorme toename van het aantal coronabesmettingen zou het publiek juist ontmoedigd moeten worden om te winkelen, stellen ze. Er moeten juist maatregelen getroffen worden die mensen stimuleren in de auto of thuis te blijven en zo min mogelijk te gaan shoppen of wandelen, zeggen ze aan GFC Nieuws.

BEKIJK OOK
Vrouw schrikt wakker en ziet onbekende man met haar telefoon in zijn hand

“In plaats van het verkeer vlotter te laten doorstromen en mensen ertoe aan te zetten zoveel mogelijk thuis of in de auto te blijven, wordt het tegenovergestelde gecreëerd: meer verkeersinfarcten”.

“Surinamers houden ervan om een eindje te rijden, “wandelen met de auto, niet met de benen”, om er even uit te zijn. Dat de overheid nu ertoe overgaat om dat tegen te werken met het afsluiten van wegen is absoluut absurd”.

“Het is een irrationele beslissing in deze coronaperiode waarbij er mogelijk een nog besmettelijker coronavirus rondwaart”, aldus opponenten van het plan.