fbpx

Grote schuimparty langs Surinamerivier stopgezet

GFC NIEUWSREDACTIE- De Surinaamse politie heeft woensdagavond een grote schuimparty langs de Surinamerivier stopgezet.

Tijdens het feest, dat om 12.00 uur begon, waren onder meer live optredens van Damaru, Aptijt, Sukru Tiki, Newstyle, Effe Anders, The Season Band en Jackson Blaai.

Ook waren er diverse artiesten vanuit Nederland speciaal overgevlogen voor dit event.

De aanwezige personen, overwegend jongeren, hebben de plek rustig verlaten.

De Surinaamse overheid heeft de coronamaatregelen woensdag verscherpt. Minister Amar Ramdin van Volksgezondheid gaf aan dat de berichten vanuit het veld verontrustend zijn en dat de overheid genoodzaakt is tot het treffen van maatregelen, ter bescherming van de samenleving.

Op basis hiervan heeft de regering het besluit genomen om het uitgaansverbod per ingaande donderdag 30 december terug te brengen naar 21:00 uur ’s avonds.

Het uitgaansverbod zal tot nader order van 21:00 uur in de avond tot 5:00 uur in de ochtend gelden. Daarnaast zullen de openingstijden van commerciële lokaliteiten en restaurants nu van 5:00 uur tot 20:00 uur gelden.

BEKIJK OOK
President Santokhi gereed voor ontmoeting met Chinees staatshoofd

Ook worden de controle en surveillance voor beweging van personen op diverse plekken uitgebreid en de handhaving geïntensiveerd.

De aanpassing van de maatregelen waren noodzakelijk omdat het is gebleken dat er ondanks de beperkingen uitbundig wordt gefeest. Op tenminste één zo’n activiteit is er sprake geweest van een zogeheten “mass spreading”.

Minister Kenneth Amoksi van Justitie en Politie benadrukt wederom dat openbare feesten niet zijn toegestaan en dat de justitiële autoriteiten deze feesten zullen stopzetten, de overtreders beboeten en de apparatuur in beslag zal worden genomen.