fbpx

Grote publieke belangstelling voor Suriname Dag op Beijing Expo 2019

GFC NIEUWS- Het optreden van een Surinaamse delegatie bestaande uit artiesten en danseressen op de Beijing Expo 2019 tijdens de Suriname Dag, is zeer in de smaak gevallen bij het goed opgekomen publiek.

Het overwegend Chinees publiek heeft met volle bewondering mogen genieten van de gepresenteerde muziek en dans en velen konden het niet nalaten om mee te zwingen op de muziek.

De sfeer zat er helemaal in. Zowel de volwassenen als de kinderen deden spontaan mee toen de danseressen hen kwamen halen om de benen los te gooien. Het leek wel een Surinaamse feest te zijn, waarop ook enkele genodigde ambassadeurs spontaan mee dansten.

Vermeldenswaard is dat reeds heel vroeg al velen stonden te wachten op wat Suriname te bieden heeft aan kunst en cultuur.

De meeste bezoekers hadden hun mobielen en fototoestellen gereed om de optredens vast te leggen. Spontaan werd ook aan de Surinamers gevraagd om op de foto met hen te gaan.

Na de diverse optredens bestond ook de gelegenheid om kennis te maken met een heel klein deel van ons Surinaamse keuken.

De Surinaamse studenten in China hebben hierbij een grote bijdrage geleverd, door wat hapjes klaar te maken, zodat de bezoekers konden proeven.

BEKIJK OOK
Dc Bhola bespreekt samenwerkingsgebieden met Nederlandse ambassadeur

Minister Lilian Ferrier van Onderwijs, Wetenschappen en Cultuur (MINOWC) die minister Stephen Tsang van HI&T vertegenwoordigde op deze expo, benadrukte dat we het niet genoegzaam beseffen wat voor rijkdom Suriname heeft.

De bewindsvrouwe, die zeer ingenomen is met wat de Surinaamse groep heeft neergezet gaf aan dat we nog meer gelegenheden moeten aangrijpen om ons land te promoten.

“LIVE GREEN, LIVE BETTER, het thema van de The International Horticultural Exhibition 2019” (Beijing Expo 2019) past gewoon bij Suriname zei minister Ferrier, doelend op met name ons grote bosbekking. Ze zegt zich persoonlijk ervoor te zullen inzetten om ons land verder uit te dragen.

Ook de Surinaamse ambassadeur, Patty Chen, in China is heel erg tevreden over de presentatie van Suriname tijdens de Suriname dag. Ook zij wil zich in de komende periode sterk gaan richten op de promotie van Suriname.

Aan het begin van de expo sprak ze de aanwezigen toe en nodigde ze uit om ons land te bezoeken en zelf mee te maken wat Suriname te bieden heeft. Al met al mag met trots worden gezegd dat het doel van de Suriname dag bereikt is.