fbpx

Honderdduizenden aanhangers Trump protesteren tegen verkiezingsfraude

GFC NIEUWS- Aanhangers van de Amerikaanse president Donald Trump verzamelden zich zaterdag in zeer grote getallen in Washington, VS. Volgens reporters ter plaatse gaat het om honderdduizenden personen.

Ze protesteren tegen de vermeende fraude tijdens de recent gehouden presidentsverkiezing in het land. Trump beloonde zijn aanhangers met een bezoek.

De president en zijn colonne reden langs de supporters, sommigen zwaaiden met Trump-vlaggen en hielden borden vast met de tekst ‘Stop de fraude’ en ‘Beste president ooit’. Het publiek scandeerde “Four More Years!” terwijl Trump zijn duim opstak.

De grote menigte spoorde hem aan door te gaan met de gerechtelijke stappen die zijn gezet om het gesjoemel te bewijzen.

BEKIJK OOK
Absurd hoge prijzen aardappelen, uien en knoflook door schaarste

Rudy Giuliani, de advocaat van Trump, vertelde vrijdag dat ongeveer 623.000 “onbekende” stembiljetten werden geteld zonder inspectie van waarnemers in Pennsylvania. Ook zou er gerotzooid zijn met computersoftware in diverse staten.

Er zijn honderden getuigen die onder ede belastende verklaringen hebben ondertekend.

De onthulling komt te midden van verschillende rechtszaken die aanhangig zijn gemaakt bij rechtbanken die de verkiezingsresultaten in verschillende staten betwisten. Intussen hebben al meer dan 72 miljoen Amerikanen hun stem op Trump uitgebracht.