fbpx
Honderdduizenden aanhangers Trump protesteren tegen verkiezingsfraude

GFC NIEUWS- Aanhangers van de Amerikaanse president Donald Trump verzamelden zich zaterdag in zeer grote getallen in Washington, VS. Volgens reporters ter plaatse gaat het om honderdduizenden personen.

Ze protesteren tegen de vermeende fraude tijdens de recent gehouden presidentsverkiezing in het land. Trump beloonde zijn aanhangers met een bezoek.

De president en zijn colonne reden langs de supporters, sommigen zwaaiden met Trump-vlaggen en hielden borden vast met de tekst ‘Stop de fraude’ en ‘Beste president ooit’. Het publiek scandeerde “Four More Years!” terwijl Trump zijn duim opstak.

De grote menigte spoorde hem aan door te gaan met de gerechtelijke stappen die zijn gezet om het gesjoemel te bewijzen.

Rudy Giuliani, de advocaat van Trump, vertelde vrijdag dat ongeveer 623.000 “onbekende” stembiljetten werden geteld zonder inspectie van waarnemers in Pennsylvania. Ook zou er gerotzooid zijn met computersoftware in diverse staten.

Er zijn honderden getuigen die onder ede belastende verklaringen hebben ondertekend.

De onthulling komt te midden van verschillende rechtszaken die aanhangig zijn gemaakt bij rechtbanken die de verkiezingsresultaten in verschillende staten betwisten. Intussen hebben al meer dan 72 miljoen Amerikanen hun stem op Trump uitgebracht.

Meer nieuws

Wegomlegging in verband met 25 november

GFC NIEUWS- In het kader van de herdenking van 45 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid, waarbij door de gewapende machten een parade en defilé zal worden gehouden,…

Dorpelingen keuren kaart Wit Santi goed

GFC NIEUWS- Bewoners van Wit Santi in Para hebben afgelopen zaterdag de kaart van het woon- en leefgebied van Wit Santi goedgekeurd tijdens een dorpsvergadering.

Gouddelver vermoedelijk verdronken

GFC NIEUWS- Het levenloos lichaam van de 22-jarige gouddelver Marvin Klassie is op 22 november door andere gouddelvers in een kreek in het dorp Waki…

PAHO doneert aan Volksgezondheid

GFC NIEUWS- De Pan American Health Organization (PAHO)/World Health Organization (WHO) heeft persoonlijke beschermingsmiddelen gedoneerd aan het ministerie van Volksgezondheid.

6 nieuwe coronabesmettingen

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal zijn 6 personen positief getest op Covid-19 en 2 genezen. Het aantal actieve gevallen is 22.

ANRS en politie Latour houden verkeerscontroles

GFC NIEUWS- De afdeling Automatische Nummerplaten Registratie Systeem (ANRS) heeft samen met andere wetsdienaren van het politiebureau Latour op 17 november een gezamenlijke verkeerscontrole gehouden.