Grote leugen over afgekeurde AstraZeneca prikjes moet ontkracht worden

GFC NIEUWSREDACTIE- De grote leugen, als zouden de 700.000 vaccins die vanuit Nederland naar Suriname zullen worden verzonden afgekeurd zijn, moet zo snel als mogelijk worden ontkracht.

Het Kritische Surinaamse VrouwenCollectief (KSVC) is niet te spreken over een ingezonden stuk van de stichting Suriname To The Top op GFC Nieuws, waarin door de stichting beweert wordt dat de AstraZeneca vaccins zijn afgekeurd.

Het KSVC laat verder in een spoedverklaring weten, dat stichting Suriname To The Top misleidende informatie aan het verspreiden is met als doel de Surinaamse gemeenschap bang te maken voor het inenten.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Coronavaccin ‘boostershot’ na 1 jaar noodzakelijk, eerste doses mogelijk niet voldoende

“De stichting verkondigt grote leugens! Het AstraZeneca vaccin is niet afgekeurd en wordt in honderden landen dagelijks toegediend, waarmee veel mensenlevens worden gered”.

“Door deze klinkklare onzin te verkondigen via de media zijn mensen in Suriname onnodig huiverig geworden voor het prikje”, stelt het VrouwenCollectief.

Het KSVC roept een ieder op zich te laten vaccineren.

“De kans dat je op de IC terecht komt, langdurige medische klachten ontwikkeld na “genezing” of overlijdt aan COVID-19 is tienduizenden keren groter in vergelijking met de extreem zeldzame bijwerkingen die zouden kunnen optreden na een prikje”, aldus het KSVC.

Het KSVC benadrukt dat het AstraZeneca vaccin is goedgekeurd door het Europees Geneesmiddelen Agentschap (EMA) en de WHO.

Overige berichten