fbpx
Grote jongens uit Paramaribo actief in Dam 10

Terwijl de jongens van Brokopondo twee weken terug zijn ontruimd door de autoriteiten uit Dam 10 zegt BEP-parlementariër Ronnie Asabina dat grote jongens uit Paramaribo actief zijn in het gebied en zich bezig houden met goudwinning.

Ook uit de Roma Pit zijn illegale goudzoekers ontruimd.

De regering geeft vandaag antwoord op vragen van het parlement die zijn gesteld in het kader van de Algemene Politieke Beschouwingen.

Asabina was niet tevreden met de beantwoording van minister Jim Hok van Natuurlijke Hulpbronnen(NH). De bewindsman zegt niet over zulke informatie te beschikken; hij zal het moeten natrekken.

Suralco

Minister Hok is niet ingegaan op vragen over de overname van Suralco. Diverse parlementariërs hadden vragen over het vertrek van de multinational en wil men ook weten wie de Suralco zal overnemen. Volgens de bewindsman zal de vicepresident die vragen beantwoorden.

Grassalco

Er waren ook vragen over Grassalco. Minister Hok belooft op een later tijdstip hierover informatie te zullen geven.

Ethanolproject

Met betrekking tot het ethanolproject gaf Hok aan dat het project on-hold is gezet. President Desi Bouterse had enkele maanden terug gevraagd om grote investeringen te temporiseren.

Kaloti

Over de Kaloti Minthouse Suriname verwees minister Hok voor nadere informatie naar zijn collega van Financiën. Op vragen van Arthur Tjin A Tsoi van de NPS zegt de minister dat er een overeenkomst is met het bedrijf anders zou de fabriek niet worden opgezet. Verder heeft hij geen informatie en verwees naar zijn collega Andy Rusland van Financiën.

Tjin A Tsoi vindt dat de minister jokt, omdat zijn handtekening onder het document staat. “Minister Hok jokt”, zei hij tijdens een interruptie.

Meer nieuws

Wayana willen eeuwenoud pad herstellen

GFC NIEUWS- Door een historisch looppad van de Wayana in Zuid-Oost Suriname weer open te kappen, kunnen de Wayana Inheemsen, die dorpen hebben in zowel…

Ricardo Panka nieuwe woordvoerder NDP

GFC NIEUWS- De Nationale Democratische Partij (NDP) laat in een persbericht weten dat vanaf 27 november Ricardo Panka als woordvoerder van de partij zal optreden.

DOE en A20 gaan samenwerken

GFC NIEUWS- Met het oog op de stabiele ontwikkeling van Suriname, tekenen op 27 november de politieke partijen Democratie en Ontwikkeling in Eenheid (DOE) en…

Nickerie drie agronomen rijker

GFC NIEUWS- Sanchit Chandenie, Gangapersad Roshnie en Jaggessar Chandriekapersad zijn de eerste drie studenten die, zijn afgestudeerd van het programma Agronomie aan het Polytechnic College…

‘Suriname surprise op Curaçao’

GFC NIEUWS- Roberto Tjon A Meeuw, Surinaams kunstenaar en surfliefhebber op Curaçao, spat heldere kleuren verf over tientallen tegeltjes.

Nieuwe RvC bij BGVS

GFC NIEUWS- Het Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname (BGVS) heeft een nieuwe raad van commissarissen (RvC).

“Suriname staat er als land”

GFC NIEUWS- “Sommigen zeggen dat ons land 45 jaar heeft verkwist. Anderen spreken van verloren dromen. Ik zie dat anders. Ik zie een land dat…

5 nieuwe coronagevallen genoteerd

GFC NIEUWS- 5 personen zijn besmet geraakt met het coronavirus. Deze gevallen deden zich voor in Paramaribo (2), Wanica (2) en Para (1)