fbpx
Grote groep Surinamers komt deze week terug

GFC NIEUWS- Het COVID-19 Crisis Managementteam heeft groenlicht gegeven om een volgende groep repatrianten terug te halen naar Suriname.

De eerstvolgende repatriatie vlucht uit Belém wordt uitgevoerd op woensdag 6 mei. Op deze vlucht zullen ongeveer 56 Surinamers huiswaarts gebracht worden.

De dag erna, 7 mei, komen 13 repatrianten uit Guyana terug naar Suriname.

Op vrijdag 8 mei komt de tweede repatriatie vlucht uit Nederland, met aan boord ongeveer 220 Surinamers. Na terugkomst zullen al deze repatrianten voor 14 dagen in quarantaine geplaatst worden in een overheidsfaciliteit.

Eenieder die gerepatrieerd wordt, wordt geadviseerd de repatriatie en quarantaine documenten van het ministerie van Volksgezondheid die ter beschikking zijn op de COVID-19 website eerst in te vullen.

Het ministerie van Buitenlandse Zaken is in samenwerking met alle nodige actoren de mogelijkheden nagegaan om ingezetenen terug te halen naar Suriname. Dagelijks zijn vergadering belegd met de verschillende diensten die ervoor moeten zorgen dat de mensen veilig en verantwoord teruggehaald worden naar Suriname.

Meer nieuws

DOE en A20 gaan samenwerken

GFC NIEUWS- Met het oog op de stabiele ontwikkeling van Suriname, tekenen op 27 november de politieke partijen Democratie en Ontwikkeling in Eenheid (DOE) en…

Nickerie drie agronomen rijker

GFC NIEUWS- Sanchit Chandenie, Gangapersad Roshnie en Jaggessar Chandriekapersad zijn de eerste drie studenten die, zijn afgestudeerd van het programma Agronomie aan het Polytechnic College…

‘Suriname surprise op Curaçao’

GFC NIEUWS- Roberto Tjon A Meeuw, Surinaams kunstenaar en surfliefhebber op Curaçao, spat heldere kleuren verf over tientallen tegeltjes.

Nieuwe RvC bij BGVS

GFC NIEUWS- Het Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname (BGVS) heeft een nieuwe raad van commissarissen (RvC).

“Suriname staat er als land”

GFC NIEUWS- “Sommigen zeggen dat ons land 45 jaar heeft verkwist. Anderen spreken van verloren dromen. Ik zie dat anders. Ik zie een land dat…

5 nieuwe coronagevallen genoteerd

GFC NIEUWS- 5 personen zijn besmet geraakt met het coronavirus. Deze gevallen deden zich voor in Paramaribo (2), Wanica (2) en Para (1)

Lijk 19-jarige visser aangespoeld

GFC NIEUWS- Het ontzielde lichaam van de ongeveer 19-jarige visser Ulrick France is in de vroege ochtend van 23 november nabij de steiger aan de…

“Ook wij gaan weer naar school!”

GFC NIEUWS- Samen met alle scholen is ook de stimulatiegroep voor dove- en slechthorende kinderen van start gegaan met het nieuwe schooljaar.

Geslaagde Independence Day Run 2020

GFC NIEUWS- Nadat al vroeg in het jaar duidelijk werd dat de Srefidensi Marathon dit jaar geen voortgang zou vinden heeft een aantal hardlopers het…