Fors gespierde mannen moeten ook goed kunnen vechten

GFC LIFESTYLEREDACTIE- Mannen die er alles aan doen om zo groot, gespierd en intimiderend mogelijk te lijken door middel van krachttraining, maar niet kundig zijn als het gaat om vechtsport zijn niet zo slim bezig.

Deze spierbundels denken vaak dat ze het kunnen volhouden tijdens een knokpartij tegen getrainde vechters.

“Maar niets is minder waar. Qua techniek en uithoudingsvermogen scoren zij een vaak een onvoldoende”, vertelt expert op gezondheidsdomein Jonathan Clarke aan GFC Lifestyle.

Jonathan Clarke verjongingsexpert en kickbokser

Jonathan Clarke, uiterst rechts, is fervent vechtsport beoefenaar 

Volgens hem maakt een flink gespierde bodybuilder zonder vechtsport ervaring bij een straatgevecht geen schijn van kans tegen een ervaren (kick-)bokser of grappler.

“Ten eerste zal de krachtsporter al heel snel, in de eerste paar seconden, moeten toeslaan. Uit ervaring weet ik dat de meesten van hen een heel slechte conditie hebben. Een groot deel doet niet of nauwelijks aan cardio-training”, stelt de 2.03 meter lange Clarke.

De kenner raadt desondanks aan om vechtsport te combineren met krachttraining, daar hij ook spierkracht zeker een belangrijk onderdeel vindt tijdens gevechten.

“Grote kans dat de bodybuilder al in de eerste minuut is uitgeschakeld via knock-out of submission waarbij een ledemaat in tweeën is gebroken. Laat je dus niet misleiden door alleen grote spierbundels”, aldus Jonathan Clarke.

OOK INTERESSANT
Angst voor Surinaamse Nederlanders met superieure kennis zeer reëel bij politici

Foto trainende man ter illustratie