Grote delen Wanica donderdag ruim 7 uren verstoken van stroom

Blikseminslag is de oorzaak van de storing die gistermiddag optrad in een groot gebied in Para en Wania, omgeving Tout Lui Faut. Een hoogspanningsschakelaar in het onderstation aan de Sir Winston Churchillweg raakte hierdoor defect.
Delen van de ressorten De Nieuwe Grond, Domburg en Houttuin waren vanaf 15:45 uur van elektriciteit verstoken.

Er is met man en macht gewerkt in de zware regenbui om de defecte hoogspanningsschakelaar zo snel mogelijk uit te wisselen. Omstreeks 19:50 uur kon, ondanks de complexiteit van het geval, een deel van de voedingsgebieden weer van elektriciteit worden voorzien en om 22:33 uur was de storing volledig opgeheven.

Op diverse andere locaties waren er ook nog andere storingen als gevolg van het onweer. Ook deze storingen zijn voortvarend aangepakt en opgeheven.

De EBS wijst erop dat het de laatste tijd vaker voorkomt en in de toekomst te verwachten is, dat vanwege de klimaatveranderingen, diverse gebieden verstoord raken als gevolg van onweer en of blikseminslag. Dit tot ongerief van haar klanten. Zij is daarom haar medewerkers zeer erkentelijk voor hun inspanning om het ongerief zo veel mogelijk te beperken en de klanten in relatief korte tijd wederom te voorzien van elektriciteit.

De EBS biedt haar verontschuldiging aan de gedupeerde klanten en vraagt begrip voor het ongerief.(GFC)

Overige berichten