fbpx
Grote belangstelling voor rondleidingen in plantenkassen van LVV

GFC NIEUWS- De belangstelling voor rondleidingen in de plantenkassen van het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) is groeiende.

Maandag heeft een groep geregistreerde burgers, onder deskundige begeleiding, informatie verkregen over de diverse teelttechnieken. De rondleidingen vinden dagelijks plaats op het hoofdkantoor van het ministerie.

LVV heeft altijd bezoek gehad van scholen, maar ook verenigen en andere groepen die belangstelling hadden voor trainingen, rondleidingen, demonstraties en adviezen. Rabin Parmessar van LVV, heeft zich vanaf zijn aantreden ingezet om het ministerie nog meer voor het voetlicht te brengen. De voorlichting is opgeschroefd en de gemeenschap wordt steeds gestimuleerd een eigen moestuin op te zetten. De uitbraak van COVID-19 heeft dit idee verder versterkt.

De samenleving ziet steeds meer in hoe nuttig het is om zelfvoorzienend te zijn. Het is te merken aan de aanvragen die binnenkomen voor informatie betreffende de diverse teelttechnieken en aankoop van plantmateriaal. Op het hoofdkantoor alsook op alle ressort en rayonkantoren van het ministerie zijn in opdracht van de bewindsman, plantenkassen opgezet waarbij verschillende teeltechnieken toegepast zijn. De sierteelt in kassen is ook meegenomen in het geheel.

Het aanschouwen en aanleren van de diverse plantmethoden werkt aanstekelijk, waardoor de vraag naar plantmateriaal voor het opzetten van een eigen moestuin wordt vergroot. Ook hierin voldoet het ministerie van LVV. Er is een verhoogde aanmaak van groente- en fruitplantmateriaal, deze worden tegen een zeer lage prijs te koop aan geboden op alle kantoren van het ministerie.

Eenieder die belangstelling heeft in het bezichtigen en vergaren van kennis over de diverse teelttechnieken, kan contact opnemen met het ministerie van LVV. Vanwege de versoepeling van de COVID 19 maatregelen kunnen thans groepen van maximaal vijftien personen, een rondleiding krijgen. Voor opgave kan men bellen of appen op het nummer 8989531.

Wenst u een rondleiding voor de bezichtiging van de verschillende teeltmethoden, dan kunt u bellen naar 479112 # 1222 of het mobielnummer 8989531. Het ministerie van LVV doet er alles aan om in uw behoefte naar informatie te voorzien. De rondleidingen vinden dagelijks plaats op het ministerie. Echter vindt het nu veel uitgebreider en professioneler plaats.

Meer nieuws

Covid-19: 82 testen, 1 positief

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal testte slechts 1 persoon in Paramaribo positief op Covid-19. In totaal zijn 82 testen uitgevoerd.

Wayana willen eeuwenoud pad herstellen

GFC NIEUWS- Door een historisch looppad van de Wayana in Zuid-Oost Suriname weer open te kappen, kunnen de Wayana Inheemsen, die dorpen hebben in zowel…

Ricardo Panka nieuwe woordvoerder NDP

GFC NIEUWS- De Nationale Democratische Partij (NDP) laat in een persbericht weten dat vanaf 27 november Ricardo Panka als woordvoerder van de partij zal optreden.

DOE en A20 gaan samenwerken

GFC NIEUWS- Met het oog op de stabiele ontwikkeling van Suriname, tekenen op 27 november de politieke partijen Democratie en Ontwikkeling in Eenheid (DOE) en…

Nickerie drie agronomen rijker

GFC NIEUWS- Sanchit Chandenie, Gangapersad Roshnie en Jaggessar Chandriekapersad zijn de eerste drie studenten die, zijn afgestudeerd van het programma Agronomie aan het Polytechnic College…

‘Suriname surprise op Curaçao’

GFC NIEUWS- Roberto Tjon A Meeuw, Surinaams kunstenaar en surfliefhebber op Curaçao, spat heldere kleuren verf over tientallen tegeltjes.

Nieuwe RvC bij BGVS

GFC NIEUWS- Het Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname (BGVS) heeft een nieuwe raad van commissarissen (RvC).

“Suriname staat er als land”

GFC NIEUWS- “Sommigen zeggen dat ons land 45 jaar heeft verkwist. Anderen spreken van verloren dromen. Ik zie dat anders. Ik zie een land dat…