fbpx

Grote belangstelling voor HBO-opleiding in Nickerie

GFC NIEUWS- Nog voor het dienstjaar 2019 voorbij is zal het directoraat Human Resource Management (HRM) van Binnenlandse Zaken een aanvang maken met de HBO- opleiding Bestuurskunde en Overheidsmanagement.

In het kader hiervan heeft in het district Nickerie een instaptoets plaatsgevonden voor de meer dan 75 aanmeldingen.

‘Dat de groep groot zou zijn had ik verwacht, maar dat de groep zo groot zou zijn had ik niet verwacht. Het stemt ons als ministerie goed dat de ambtenaren zich er van bewust zijn hoe belangrijk het is om zich te blijven scholen,’ zei minister Mike Noersalim.

Bij de instaptoets sprak de minister persoonlijk enkele studenten individueel toe, om zodoende de werkelijke interesse te peilen onder hen. De animo is groot om de vier jaar durende opleiding te volgen.

BEKIJK OOK
BEP presenteert visie wijziging huidige Kiesregeling van Suriname

De meeste ambtenaren die zich hebben aangemeld gaven te kennen dat zij dit als een kans zien om te werken aan hun persoonlijke ontwikkeling. Ook kunnen ze het gemakkelijk combineren met hun dagelijkse taken en hopen te kunnen profileren op de maatschappelijke ladder.

De studenten kregen een casus om een beleidsplan op te stellen over de voordelen van de transformatie van Personeelszorg naar HRM die zij binnen een bepaalde tijd moesten maken en terug mailen naar het managementteam.

Uiteindelijk zullen 30 studenten worden geselecteerd voor de HBO-opleiding.