fbpx

Grootste kunstproject MFVA in de startblokken

Moengo Festival of Visual Arts (MFVA) is eindelijk in de startblokken. Met de 40 kunstenaars uit binnen en buitenland en 750 leerlingen die in de afgelopen weken hebben gewerkt aan verschillende kunstwerken, is MFVA 2015 het grootste kunstproject dat in Marowijne wordt uitgevoerd.

Op vrijdag 14 augustus zal middels een straatschildering door schoolkinderen uit Moengo de officiële opening plaatsvinden. Samen met de kunstenaars zullen de kinderen steeds in kleine groepen werken aan de 600 meter lange straatschildering. Het wordt gelijk een hectisch weekend.

Op dezelfde dag vindt ook de opening plaats van de expositie, die dit jaar centraal staat op het festival. Kunstwerken van 40 kunstenaars uit onder andere Suriname, Barbados, België, Nederland, de Verenigde Staten en Congo alsook werkstukken van lokale jongeren zullen te zien zijn. De locaties voor de expositie zijn het Contemporary Art Museum Moengo (CAMM), het oude ziekenhuis alsook de St. Theresiaschool en de Fred Murrayschool.

De werkstukken van de jongeren stralen hun gevoelens uit; emoties die de afgelopen weken duidelijk zichtbaar werden tijdens de workshops. Na de opening zijn de werken in het Kunstpark en de verschillende locaties nog te zien tot en met 20 september. Het derde onderdeel van het openingsweekend is het seminar van 15 tot en 17 augustus.

Verschillende inleiders zullen hun licht laten schijnen op diverse onderwerpen die te maken hebben met het thema ‘Tembe fu libi’ oftewel werken om te overleven. Enkele inleiders zijn Remy Jungerman (Eigen positie in de Kunstwereld), Alex van Stipriaan (Kunst van het overleven) en Alida Neslo (Kunst en gemeenschap).

Verder zal de organisatie Mama Bobi een presentatie verzorgen, terwijl er in de middag werksessies zullen plaatsvinden. Het seminar wordt gehouden in het AMC Congresgebouw in Moengo en is voor eenieder toegankelijk. Na dit openingsweekend zal het team zich gaan concentreren op de afsluiting van het festival namelijk de optredens van 18 tot en 20 september, die zullen beginnen met de Poolo Boto Show.

Overige berichten