fbpx
Groot deel verkeersagenten op Malta opgepakt voor gesjoemel

GFC NIEUWS- Meer dan de helft van de agenten op Malta is gearresteerd voor gesjoemel.

Momenteel moeten manschappen uit andere sectoren de verkeerseenheid versterken.

Na een tip van een klokkenluider bleek dat dertig van de in totaal vijftig verkeersagenten op Malta drie jaar lang overuren hebben aangegeven die ze in werkelijkheid nooit uitvoerden.

Daarnaast vroegen sommige agenten ook onkostenvergoedingen aan voor ritten die nooit zijn
uitgevoerd. Hierdoor werden ze gedurende drie jaar meer betaald dan waar ze eigenlijk recht op hadden. Het gaat voornamelijk om motoragenten, maar ook het hoofd van de verkeersafdeling zou bij de zaak betrokken zijn.

Premier Robert Abela zegt dat het een goed teken is dat de politie onderzoek uitvoert binnen de eigen rangen. “Dit bevestigt dat onze politiemacht goed functioneert.”

Meer nieuws

Nickerie drie agronomen rijker

GFC NIEUWS- Sanchit Chandenie, Gangapersad Roshnie en Jaggessar Chandriekapersad zijn de eerste drie studenten die, zijn afgestudeerd van het programma Agronomie aan het Polytechnic College…

‘Suriname surprise op Curaçao’

GFC NIEUWS- Roberto Tjon A Meeuw, Surinaams kunstenaar en surfliefhebber op Curaçao, spat heldere kleuren verf over tientallen tegeltjes.

Nieuwe RvC bij BGVS

GFC NIEUWS- Het Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname (BGVS) heeft een nieuwe raad van commissarissen (RvC).

“Suriname staat er als land”

GFC NIEUWS- “Sommigen zeggen dat ons land 45 jaar heeft verkwist. Anderen spreken van verloren dromen. Ik zie dat anders. Ik zie een land dat…

5 nieuwe coronagevallen genoteerd

GFC NIEUWS- 5 personen zijn besmet geraakt met het coronavirus. Deze gevallen deden zich voor in Paramaribo (2), Wanica (2) en Para (1)

Lijk 19-jarige visser aangespoeld

GFC NIEUWS- Het ontzielde lichaam van de ongeveer 19-jarige visser Ulrick France is in de vroege ochtend van 23 november nabij de steiger aan de…

“Ook wij gaan weer naar school!”

GFC NIEUWS- Samen met alle scholen is ook de stimulatiegroep voor dove- en slechthorende kinderen van start gegaan met het nieuwe schooljaar.

Geslaagde Independence Day Run 2020

GFC NIEUWS- Nadat al vroeg in het jaar duidelijk werd dat de Srefidensi Marathon dit jaar geen voortgang zou vinden heeft een aantal hardlopers het…