fbpx

Groot deel Surinamers zal zich moeten laten vaccineren om uit de lockdowns te komen

GFC GEZONDHEIDSREDACTIE- Een groot deel van de inwoners van Suriname zal zich moeten laten vaccineren indien ons land uit de steeds terugkerende lockdowns wil komen.

Het coronavirus gaat niet vanzelf weg en zal de komende tijd steeds op de loer blijven om meer slachtoffers te maken. Bovendien krijgt de wereld te maken met gemuteerde meer infectieuze coronavirussen zoals die zijn vastgesteld in Zuid- Afrika.

De snelste en veiligste manier om in Suriname weer naar het oude normale leven te gaan is zoveel mogelijk mensen immuniteit te geven middels COVID- inentingen. Een betere en veiligere optie is er niet.

Dat zeggen althans verscheidene topexperts aan de GFC Gezondheidsredactie.

Voor zover bekend hebben de meeste ex- coronapatiënten tenminste 6 tot 8 maanden, of langer, na genezing nog voldoende antistoffen om een tweede infectie te voorkomen. Andere studies prognosticeren mogelijk veel betere vooruitzichten.

BEKIJK OOK
President Santokhi eregast bij opening Djamaat Noeroel moskee

Hoe lang de vaccins hun beschermende werking behouden is nog erg onduidelijk. Amerikaanse wetenschappers sluiten niet uit dat er elk jaar een COVID- vaccin moet worden toegediend.  Maar ook op dit vlak bestaat er geen consensus.

Anderzijds zeggen steeds meer Internationale topexperts dat het aantal coronadoden op een natuurlijke manier met zeker 90 procent kan worden gereduceerd door ervoor te zorgen dat vitamine D3 in het bloed optimaal is.

Lees meer hierover op de onderstaande links>

90 PROCENT CORONADODEN ZOUDEN NU NOG LEVEN ALS ZE VOLDOENDE VITAMINE D3 IN HUN LICHAAM HADDEN

SURINAAMSE OVERHEID WORDT OPGEROEPEN OM CORONADODEN EN ZIEKEN TE BEPERKEN DOOR PROMOTEN VITAMINE D3

Foto: CDC