fbpx
Groot deel Covid-doden in Suriname had suikerziekte en hoge bloeddruk

GFC NIEUWS- De meest voorkomende aandoeningen bij mensen die zijn overleden aan Covid-19 in Suriname zijn diabetes mellitus (suikerziekte) en hypertensie (hoge bloeddruk).

Een kleinere groep mensen had ook obesitas (overgewicht) en een nieraandoening, blijkt uit de Epidemiologische situatie.

20 augustus is de teller van het aantal overledenen gestegen naar 55. In augustus zijn er al tweemaal zoveel mensen overleden aan Covid-19 dan in de maanden juni en juli.

Suriname heeft vanaf 13 maart 3.366 gevallen van Covid-19 bevestigd. Het aantal actieve gevallen is 928, waarvan 129 in het ziekenhuis liggen en 20 op de ICU.

In de afgelopen twee weken zijn er Covid-19 gevallen in alle districten gemeld. De meeste gevallen doen zich nog steeds voor in Paramaribo en Wanica.

De spreiding van de gevallen in Paramaribo en Wanica is vooralsnog meer in het zuiden zichtbaar.

Meer nieuws

Lijk 19-jarige visser aangespoeld

GFC NIEUWS- Het ontzielde lichaam van de ongeveer 19-jarige visser Ulrick France is in de vroege ochtend van 23 november nabij de steiger aan de…

“Ook wij gaan weer naar school!”

GFC NIEUWS- Samen met alle scholen is ook de stimulatiegroep voor dove- en slechthorende kinderen van start gegaan met het nieuwe schooljaar.

Geslaagde Independence Day Run 2020

GFC NIEUWS- Nadat al vroeg in het jaar duidelijk werd dat de Srefidensi Marathon dit jaar geen voortgang zou vinden heeft een aantal hardlopers het…

Wegomlegging in verband met 25 november

GFC NIEUWS- In het kader van de herdenking van 45 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid, waarbij door de gewapende machten een parade en defilé zal worden gehouden,…

Dorpelingen keuren kaart Wit Santi goed

GFC NIEUWS- Bewoners van Wit Santi in Para hebben afgelopen zaterdag de kaart van het woon- en leefgebied van Wit Santi goedgekeurd tijdens een dorpsvergadering.

Gouddelver vermoedelijk verdronken

GFC NIEUWS- Het levenloos lichaam van de 22-jarige gouddelver Marvin Klassie is op 22 november door andere gouddelvers in een kreek in het dorp Waki…

PAHO doneert aan Volksgezondheid

GFC NIEUWS- De Pan American Health Organization (PAHO)/World Health Organization (WHO) heeft persoonlijke beschermingsmiddelen gedoneerd aan het ministerie van Volksgezondheid.