fbpx

Groot aantal jongeren op ressortmeeting PL te Saramacca

Een groot aantal jongeren heeft zaterdagavond 11 april de ressortvergadering van de Pertjajah Luhur (PL) te Saramacca bezocht.

Diverse sprekers, onder wie de hoofdbestuursleden Putridewi Amatsoemarto en Margo Kramp, lieten duidelijk hun waardering blijken over de aanwezigheid van zoveel jongeren.

Amatsoemarto, die tevens voorzitter is van het Kennisinstituut van de PL, gaf onder meer aan dat de partij de noden en behoeften van jongeren én ouderen onderkent. Dat is één van de redenen waarom de PL activiteitencentra heeft opgezet in Saramacca en andere districten.

Zij riep alle aanwezigen op om goed gebruik te maken van hun activiteitencentrum. Amatsoemarto zei dat de partij zich ten volle zal inzetten om in de verschillende ressorten een soos op te zetten, zodat men regelmatig bij elkaar kan komen om van elkaar kan leren, maar ook om gezellig bezig te zijn.

Net als Kramp deed Amatsoemarto een beroep op vooral de jongeren om op 15 mei bewust te stemmen op V7, zodat zij ervan verzekerd kunnen zijn dat er nog meer ontwikkeling kan worden gebracht voor Saramacca. Partijgenoot Diepakkoemar Chitan, die thans PL-parlementariër is en opnieuw als DNA-kandidaat is voorgedragen, riep de goed opgekomen aanwezigen ook op om op V7 te stemmen, indien zij willen dat de sociale projecten, die de partij in Saramacca heeft uitgevoerd, worden voortgezet.

Hij noemde in dit verband de schenking van het terrein is geschonken ten behoeve van de onlangs geopende middelbare school te Maho en het gezamenlijk schilderen van de schutting van de school door PL-structuren.

Chitan, die op de V7-lijst op de tweede plek staat, zei dat de partij het erg belangrijk vindt dat de jeugd goed onderwijs kan genieten. Hij noemde diverse activiteiten die dit onderstrepen, zoals het uitreiken van een fiets en laptop aan de best geslaagde VOJ-studenten van Saramacca, ondersteuning aan diverse klassen om een educatieve reis naar Paramaribo te maken en het opzetten van een speeltuin op een lagere school in Saramacca.

Chitan heeft ook aangekondigd een vast tarief voor landbouwers te helpen bewerkstelligen, zodat zij ook zekerheid hebben over hoeveel zij kunnen verdienen als ze een bepaalde hoeveelheid planten.

PL-voorzitter Paul Somohardjo gaf als stemadvies dat de mensen van de VHP moeten stemmen op Mahinder Jogi, lijsttrekker van V7 in Saramacca. De achterban van de PL moet stemmen op Diepakkoemar Chitan, die namens de PL op nummer 2 staat. Partijleden en –sympathisanten van de NPS moeten hun stem uitbrengen op Prem Sardjoe.

Somohardjo is er zeker van dat V7 alle drie zetels in dit district zal binnenhalen. Op de vergadering waren ook vertegenwoordigers van de overige V7-partners aanwezig. Er werden enkele kernen geïnstalleerd. Tevens kregen stonfutu’s van de partij een plakkaat als waardering voor hun jarenlange ondersteuning aan de partij.

Overige berichten