fbpx
Grondenrechten belangrijk voor BEP-ressort Brokopondo

Op een zondag gehouden ressortvergadering van de BEP in het district Brokopondo, is naar voren gekomen dat het grondenrechtenvraagstuk, rechten van Inheemsen en Marrons, een belangrijke issue is, die de BEP-achterban afgewikkeld wilt zien.

De Brokopondobewoners in gesprek met het hoofdbestuur onder leiding van Celsius Waterberg, die bijeen waren voor de opening van een BEP – infocentrum, zijn van mening dat de regering Bouterse- Ameerali ze voor de gek heeft gehouden met de belofte de rechten van inheemsen en marrons in deze regeerperiode een wettelijke basis te geven.

Van het Samaaka-vonnis is niet veel uitgevoerd, het presidentiele grondenrechten Bureau onder leiding van ex-Justitieminister Martin Misiedjan heeft geen spijkers met koppen geslagen en NDP-parlementslid Rashied Doekhie heeft in De Nationale Assemblee te kennen gegeven geen voorstander te zijn van de wettelijke erkenning van de rechten van de in stam verband levende Surinamers.

BEP-campagneleider Michel Felisi, die zelf heel goed bekend is met dit vraagstuk, geeft aan dat het grondenrechtenvraagstuk alleen middels dialoog tussen de binnenlandse gemeenschappen onderling en dialoog tussen de overheid en de binnenlandse gemeenschappen zal kunnen worden opgelost.

De DNA-kandidaten Ronnie Asabina en Osta Koffi van de BEP zijn volgens het campagneteam van de BEP warm onthaald door deze ressortmeeting van de BEP evenals de NPS-kandidaat Maawi.

Meer nieuws

Wegomlegging in verband met 25 november

GFC NIEUWS- In het kader van de herdenking van 45 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid, waarbij door de gewapende machten een parade en defilé zal worden gehouden,…

Dorpelingen keuren kaart Wit Santi goed

GFC NIEUWS- Bewoners van Wit Santi in Para hebben afgelopen zaterdag de kaart van het woon- en leefgebied van Wit Santi goedgekeurd tijdens een dorpsvergadering.

Gouddelver vermoedelijk verdronken

GFC NIEUWS- Het levenloos lichaam van de 22-jarige gouddelver Marvin Klassie is op 22 november door andere gouddelvers in een kreek in het dorp Waki…

PAHO doneert aan Volksgezondheid

GFC NIEUWS- De Pan American Health Organization (PAHO)/World Health Organization (WHO) heeft persoonlijke beschermingsmiddelen gedoneerd aan het ministerie van Volksgezondheid.