fbpx
Facebook Pagelike Widget

Grond- en vuurwapenaanvragers worden nog steeds beetgenomen door oplichters

GFC NIEUWS-Ondanks eerdere waarschuwingen wordt de politie nog steeds geconfronteerd met gevallen waarbij personen zich telefonisch laten beetnemen door criminelen.

De criminelen doen zich voor als leidinggevenden van het ministerie van Ruimtelijke Ordening, Grond- en Bosbeleid of de afdeling Vuurwapen van het KPS. Aangegeven wordt dat zij de ingediende stukken van betrokkenen snel kunnen afhandelen, maar dat daaraan kosten verbonden zijn wat achteraf niet juist blijkt te zijn.

Opvallend is dat de vorm van oplichting met grondpapieren in schrikbarend toeneemt bij iedere regeringswisseling. De daders houden hun slachtoffers namelijk voor dat de aftredende minister de achterstand van grondaanvragen snel wil afwikkelen voor de komst van de nieuwe minister.

De politie doet nogmaals een beroep op belanghebbenden om zich voor de afhandeling van boven vermelde zaken persoonlijk in contact te treden met de bevoegde instanties.

Meer nieuws

Adhin wordt vandaag gehoord door hoorcommissie DNA

GFC NIEUWS- Parlementariër Ashwin Adhin wordt vandaag door een ingesteld hoorcommissie van De Nationale Assemblee (DNA) gehoord over zijn betrokkenheid bij vernietiging van media-apparatuur van…

Amoksi: Uitspraken Bouterse vrij ernstig

GFC NIEUWS- De uitspraken gedaan door ex-legerleider tevens ex-president Desi Bouterse tijdens een NDP-meeting in Ocer om de macht over te nemen middels wapens zijn…

7 nieuwe coronagevallen erbij

GFC NIEUWS- Dinsdag testten 7 personen positief op Covid-19. Paramaribo noteert 6 nieuwe besmettingen en Wanica 1.

BOG houdt drive- thru-uitreiking

GFC NIEUWS- Ter afsluiting van de training Basis Psychosociale Vaardigheden voor COVID-19 hulpverleners heeft er een drive-thru uitreiking plaatsgevonden.

Dringende aanpak natte infrastructuur Saramacca

GFC NIEUWS- Tijdens een spoed onderhoud tussen het DNA-lid Radjendre Debie en districtscommissaris Sherin Bansi-Durga van Saramacca met de minister van Landbouw, Veeteelt en Visserij…

Geen nieuwe Covid-gevallen maandag

GFC NIEUWS- Al twee dagen op rij is niemand positief getest op Covid-19. Het voorbije etmaal zijn 23 testen uitgevoerd en testte iedereen negatief.

Achaibersing buigt zich over knelpunten BBGO

GFC NIEUWS- Minister Armand Achaibersing van Financiën en Planning heeft zich samen met het bestuur van de Bond voor Belangenbehartiging Gepensioneerden uit Overheidsdienst (BBGO) gebogen…