fbpx
Groepsexpositie: IN THE FACE OF CHANGE

GFC NIEUWS- Na inmiddels vele maanden op een laag pitje te hebben gedraaid, is Readytex Art Gallery samen met alle kunstenaars meer dan gereed om weer een speciale expositie in de galerie te presenteren.

De aangrijpende crisis, wereldwijd, maar ook specifiek in ons land, is immers op meerdere fronten een rijke voedingsbodem voor creativiteit en expressie.

In de expositie IN THE FACE OF CHANGE laten verschillende kunstenaars in hun werk zien of, en hoe, de huidige situatie hun leven en de wereld om hen heen, beïnvloed heeft.

Vanwege de COVID-19-maatregelen zal er geen openingsreceptie plaatsvinden, maar eenieder is vanaf 6 november welkom om de expositie te bezoeken.

IN THE FACE OF CHANGE, de brede discussie over het effect van en de reactie op verandering, is nog nooit zo relevant geweest als nu. Dat de wereldwijde Corona pandemie voor iedereen aangrijpende veranderingen met zich meebrengt, valt niet te betwisten. Maar ook op ander gebied lijkt de wereld op zijn kop te staan. En in ons eigen land is er op politiek, sociaal en economisch vlak heel veel aan het veranderen.

In tijden van crisis is de rol van kunst en kunstenaars belangrijker dan ooit. Kunst is immers een uitlaatklep en spoort aan tot dialoog. Want direct of indirect, duidelijk of subtiel, leggen kunstenaars in hun werk vaak ook de onbesproken mening en de sluimerende frustraties van een hele gemeenschap bloot.

In de zeer diverse kunstwerken op deze expositie is het vooral interessant om te zien hoe de individuele kunstenaars inspelen op de situatie van nu.

Terwijl enkelen in hun werk reflecteren op de meer zichtbare aspecten van de COVID-19-pandemie, komen bij anderen juist de sociale of de emotionele effecten aan bod. Ook de huidige situatie in ons land, die door de Coronacrisis verder bemoeilijkt wordt, komt in de collectie tot uiting. Daarnaast zijn er ook kunstenaars die ervoor kiezen om zich in hun kunst niet te laten beïnvloeden door de crisis. Want ja, ‘in the face of change’ reageert eenieder op zijn of haar eigen manier.

De deelnemende kunstenaars zijn Reinier Asmoredjo, Kenneth Flijders, Shaundell Horton, Sri Irodikromo, Rinaldo Klas, John Lie A Fo, Kurt Nahar, Sunil Puljhun, Dhiradj Ramsamoedj, Kit-Ling Tjon Pian Gi, Roddney Tjon Poen Gie, René Tosari, Wilgo Vijfhoven en Hanka Wolterstorff.

Daarnaast heeft de familie van Soeki Irodikromo, wiens recente overlijden voor hen, voor ons en voor vele anderen in 2020 een zeer aangrijpende gebeurtenis was, ook twee nieuwe, nooit eerder getoonde werken van hem uitgeleend voor de expositie.

Meer nieuws

5 nieuwe coronagevallen genoteerd

GFC NIEUWS- 5 personen zijn besmet geraakt met het coronavirus. Deze gevallen deden zich voor in Paramaribo (2), Wanica (2) en Para (1)

Lijk 19-jarige visser aangespoeld

GFC NIEUWS- Het ontzielde lichaam van de ongeveer 19-jarige visser Ulrick France is in de vroege ochtend van 23 november nabij de steiger aan de…

“Ook wij gaan weer naar school!”

GFC NIEUWS- Samen met alle scholen is ook de stimulatiegroep voor dove- en slechthorende kinderen van start gegaan met het nieuwe schooljaar.

Geslaagde Independence Day Run 2020

GFC NIEUWS- Nadat al vroeg in het jaar duidelijk werd dat de Srefidensi Marathon dit jaar geen voortgang zou vinden heeft een aantal hardlopers het…

Wegomlegging in verband met 25 november

GFC NIEUWS- In het kader van de herdenking van 45 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid, waarbij door de gewapende machten een parade en defilé zal worden gehouden,…

Dorpelingen keuren kaart Wit Santi goed

GFC NIEUWS- Bewoners van Wit Santi in Para hebben afgelopen zaterdag de kaart van het woon- en leefgebied van Wit Santi goedgekeurd tijdens een dorpsvergadering.

Gouddelver vermoedelijk verdronken

GFC NIEUWS- Het levenloos lichaam van de 22-jarige gouddelver Marvin Klassie is op 22 november door andere gouddelvers in een kreek in het dorp Waki…

PAHO doneert aan Volksgezondheid

GFC NIEUWS- De Pan American Health Organization (PAHO)/World Health Organization (WHO) heeft persoonlijke beschermingsmiddelen gedoneerd aan het ministerie van Volksgezondheid.