Groep mannen vecht tegen elkaar, winnaar krijgt vrouw

GFC NIEUWSREDACTIE- Ongelooflijke foto’s tonen een Ethiopische stam wiens mannen elkaar letterlijk in elkaar slaan tijdens gewelddadige stokgevechten, waarbij de laatste man een bruid mee naar huis neemt.

Het gewelddadige en bloedige vertoon dat onder het Suri-volk wordt beoefend, is een overgangsrite voor de jonge mannen van de stam.

De gevechten vinden plaats rond eind juli/ augustus. Tijdens deze gevechten zijn er scheidsrechters aanwezig om ervoor te zorgen dat de regels worden nageleefd, meldt The Sun.

De vechtstok heeft een uitgesneden fallussymbool op de punt die de mannelijkheid en vruchtbaarheid symboliseert. Het is mogelijk dat beide strijders verwondingen oplopen, maar elkaar doden is ten strengste verboden.

Het doel is dat jonge mannen duelleren met stokgevechten om zo hun kracht en mannelijkheid te tonen en respect te krijgen van hun familie en de gemeenschap en ze uiteraard de harten veroveren van jonge meisjes voor het huwelijk.

De laatste overwinnaar wordt gedragen op een platform met palen en naar een groep ongehuwde jonge meisjes gebracht, van wie één hem zal kiezen als haar toekomstige echtgenoot.

Foto: Mediadrumimages/Xavier Gil Tabios & Giorgio Trovato