Groenten – en fruitplantjes te koop bij hoofdkantoor en ressorten LVV

GFC NIEUWS- Minister Rabin Parmessar van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) heeft de opdracht gegeven aan alle ressortkantoren voor verhoogde aanmaak van plantmateriaal aangezien er vanwege de COVID-19 pandemie een verhoogde vraag naar plantmateriaal vanuit de gemeenschap is.
Door LVV is het hebben van een eigen moestuin steeds gestimuleerd en de belangstelling hiervoor is goed.
Het ministerie meldt dat er bij het hoofdkantoor en de verschillende ressorten verschillende planten te koop, zoals: citrus, pompelmoes, sinaasappel en lemmetje.
Enkele ressorten hebben zich toegelegd op de aanmaak van andere soorten fruitplantjes, zoals: amandel, birambi, zuurzak, cacao, kastanje, papaja, ramboetan, sapotille, sterappel, kers en knippa.
Ook voor groenteplantjes zoals: komkommer, tayerblad, kool, pepper, boulanger, tomaat, antroewa, kouseband, spinazie, paksoi en amsoi, kan men terecht bij de kantoren van het ministerie.
Minister Parmessar heeft te kennen gegeven dat de ressort en rayonkantoren een uitgebreid assortiment groente- en fruitplantmateriaal moeten aanmaken zodat de bevolking op een goedkope manier hieraan kan komen.
Op het terrein van LVV aan de Letitia Vriesdelaan zijn er diverse teelttechnieken opgezet. Een ieder heeft de mogelijkheid deze technieken te bezichtigen, echter kunnen vanwege COVID-19 tot nu toe alleen kleine groepen van tien personen begeleid worden.
Minister Parmessar geeft aan dat het ministerie garant staat voor voedselveiligheid en voedselzekerheid. Dat wordt niet alleen gepropageerd, maar wij ondersteunen alle facetten ervan. Bij de ressortkantoren kan men terecht voor informatie, voor opgaaf van de behoefte aan trainingen en ook voor assistentie, advies in geval van ziekte en plagen bij de aanplant en ook voor de aankoop van plantmateriaal. We willen de gehele agrarische sector duurzaam ontwikkelen en besteden daarom aandacht aan het geheel.
Op de Facebookpagina van het ministerie zijn de contactgegevens vermeld van de ressort- en rayonkantoren en het plantmateriaal dat te koop is.

Overige berichten