fbpx

Groene zeedijk voorbeeld voor de wereld

GFC NIEUWS- Het startsein voor het Groene Zeedijkproject te Weg naar Zee is woensdag gegeven.
De nare gevolgen van dambreuken en zeespiegelstijging kennen wij allemaal. Een natuurlijke dijk is hiervoor een goede oplossing, zegt minister Riad Nurmohamed van Openbare Werken (OW). Zijn ministerie zal dit project volledig steunen, dat getrokken wordt door het Mangrove Forum Suriname en de Anton de Kom Universiteit van Suriname.
Dit uniek project kan als voorbeeld dienen voor de gehele wereld. Het project van Professor Siewnath Naipal loopt goed, daar is geen discussie over. Met de aanplant van bamboe zal de groene dijk verder verstevigd worden.
Een betonnen dijk heeft geen zin in dit gebied want het zijn allemaal kleibodems en vroeg of laat vergaan die dijken. Mangrove en bamboe zijn duurzame, natuurlijke oplossingen die vele voordelen met zich zullen meebrengen.
Bamboe groeit gratis en het is milieuvriendelijk. Dit project zal ook substantieel minder gaan kosten. Leningen bijvoorbeeld zullen wij helemaal niet nemen. Wij gaan groen promoten en dit is één van de projecten die geheel in lijn staat met die gedachtegang, zegt de minister.

BEKIJK OOK
Relatie Suriname-China goed voorbeeld Zuid-Zuid-samenwerking