fbpx
Groei HVB door ontwikkelingsvisie en eerlijke politiekvoering

GFC NIEUWS- “De groei van de partij is te danken aan de ontwikkelingsvisie van de partij en de eerlijke manier van politiekvoering. Wij schelden niet en smijten niet met vuil, maar komen met methoden en voorstellen om zelfvoorzienend en ondernemend te zijn.”

Dit zei de voorzitter van de Hervormings en Vernieuwingsbeweging (HVB) , Mike Noersalim, tijdens een kernmeeting in Nickerie.

De voorzitter betreurde het feit dat er tegenwoordig zoveel fakenieuws verspreid wordt alleen om burgers op een dwaalspoor te brengen en van verkeerde informatie te voorzien ten voordele van zichzelf. Het is voor hem onvoorstelbaar dat zulke leugens verkondigd worden alleen om paniek te veroorzaken,doelende op de laatste berichten die via social media verspreid worden als zouden er stembussen met ingevulde stembiljetten naar het binnenland gebracht zijn.

“Als politieke partijen zich nog niet ingeschreven hebben en de kandidaten van de politieke partijen nog niet vastgesteld zijn , wat staat er dan op zo een stembiljet?” vroeg Noersalim de aanwezigen.

Er zijn inderdaad stembussen samen met nog ander materiaal nodig voor een stembureau gebracht naar het binnenland, maar die zijn overal gegaan, omdat stembureaupersoneel nu overal in het land getrained worden. Al het materiaal dat gebracht wordt dient als aanschouwelijk materiaal tijdens de trainingen, zodat de mensen die op een stembureau zullen werken weten wat er allemaal nodig is op de dag der verkiezingen.”

De voorzitter vindt het absurd en keurt het verspreiden van zulke onwaarheden ten zeerste af. Hij riep de aanwezigen op niet over te gaan tot het delen en helpen verspreiden van zulk nieuws.

“Nep is nep en zal nepresultaten opleveren, laat je daarom goed informeren en zo kunnen wij het kwade vernietigen, niet elkaar. De groei van de partij is niet te danken geweest aan het produceren van nepnieuws dus laten wij als oprechte Surinamers in eerlijkheid en oprechtheid met elkaar verder gaan en dit soort zaken achterwege laten.”

Meer nieuws

5 nieuwe coronagevallen genoteerd

GFC NIEUWS- 5 personen zijn besmet geraakt met het coronavirus. Deze gevallen deden zich voor in Paramaribo (2), Wanica (2) en Para (1)

Lijk 19-jarige visser aangespoeld

GFC NIEUWS- Het ontzielde lichaam van de ongeveer 19-jarige visser Ulrick France is in de vroege ochtend van 23 november nabij de steiger aan de…

“Ook wij gaan weer naar school!”

GFC NIEUWS- Samen met alle scholen is ook de stimulatiegroep voor dove- en slechthorende kinderen van start gegaan met het nieuwe schooljaar.

Geslaagde Independence Day Run 2020

GFC NIEUWS- Nadat al vroeg in het jaar duidelijk werd dat de Srefidensi Marathon dit jaar geen voortgang zou vinden heeft een aantal hardlopers het…

Wegomlegging in verband met 25 november

GFC NIEUWS- In het kader van de herdenking van 45 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid, waarbij door de gewapende machten een parade en defilé zal worden gehouden,…

Dorpelingen keuren kaart Wit Santi goed

GFC NIEUWS- Bewoners van Wit Santi in Para hebben afgelopen zaterdag de kaart van het woon- en leefgebied van Wit Santi goedgekeurd tijdens een dorpsvergadering.

Gouddelver vermoedelijk verdronken

GFC NIEUWS- Het levenloos lichaam van de 22-jarige gouddelver Marvin Klassie is op 22 november door andere gouddelvers in een kreek in het dorp Waki…

PAHO doneert aan Volksgezondheid

GFC NIEUWS- De Pan American Health Organization (PAHO)/World Health Organization (WHO) heeft persoonlijke beschermingsmiddelen gedoneerd aan het ministerie van Volksgezondheid.