fbpx

Griezelige Alexa-achtige ‘bot’ zal je met overleden familie en vrienden laten praten

GFC NIEUWS- Een bedrijf in California ‘HereAfter’ heeft aangekondigd dat het werkt aan een Alexa-achtige ‘bot’ die mensen in de gelegenheid zal stellen om te praten met overleden familie en vrienden.

Het systeem gebruikt kunstmatige intelligentie om geschikte antwoorden te construeren op vragen en opdrachten, op een soortgelijke manier zoals Alexa en Google Assistent.

Dat chatbots (geautomatiseerde gesprekspartner) krachtige applicaties kunnen zijn, mits goed geprogrammeerd, is bekend.

James Vlahos van HereAfter besloot de lat een stuk hoger te leggen en programmeerde recent de ‘Dadbot’, een chatbot waarin de herinneringen van zijn vader zijn opgeslagen.

James besloot zijn vader te ‘vangen’ in een bot toen hij gediagnosticeerd werd met longkanker. Via meerdere lange gesprekken vertelde zijn vader alles over zijn jeugd, de plekken waar hij heeft gewoond, de herinneringen die hij heeft aan mensen om hem heen enzovoort.

BEKIJK OOK
AWJ en VSB benadrukken belang sociale dialoog en samenwerking

De gesprekken leverden in totaal 91.970 woorden op die James met PullString omtoverde in code waarmee je gesprekken kunt voeren en waarmee zijn vader voortleeft op zijn smartphone.

James zegt dat intussen honderden personen zich hebben aangesloten bij HereAfter.

Het bedrijf is al gestart met het vastleggen van interviews met klanten, waarin ze bemoedigd worden om te praten over hun leven.