fbpx

Grenspolitie VS wacht kind op in ziekenhuis voor deportatie

In Amerika is een meisje van 10 vrijgelaten uit de gevangenis. Zij was in de staat Texas gearresteerd onmiddellijk nadat zij een operatie voor hersenverlamming had ondergaan.

Rosa Maria Hernandez woont al praktisch haar hele leven – sinds zij drie maanden oud was – in de VS.

Zij was met haar nicht, die Amerikaans ingezetene is, van een ziekenhuis waar zij aan haar hersenen was geopereerd onderweg naar een ander ziekenhuis waar zij een spoedoperatie aan haar galblaas moest ondergaan, toen haar ambulance door de grenspolitie voor controle werd aangehouden.

De ambulance mocht onder begeleiding van de immigratiedienst doorrijden naar het ziekenhuis. Terwijl zij voor haar leven vocht, wachtte de grenspolitie haar daar op tot na de operatie.

OOK INTERESSANT
Stichting Platform Frambo Nederland en NPS doneren aan het SVZ

Direct na de behandeling werd de tienjarige gevangengenomen en overgebracht naar een gevangenis voor migrantenkinderen die zonder begeleiding in de Verenigde Staten arriveren. Zij mocht, ondanks aandringen van haar artsen, niet verder worden behandeld.

Rosa Maria is terug bij haar familie, maar kan nog altijd worden gedeporteerd. De grenspolitie heeft haar gedaagd voor de immigratierechtbank en zegt dat het “voor de veiligheid en van het grootste belang voor het kind” is dat zij wordt uitgezet.