fbpx
“Greenheart intimideert werknemers en dwingt hen ontslag te nemen”

GFC NIEUWS- Reeds enkele weken worden werknemers van Greenheart geconfronteerd met verwoede pogingen van de directie hen te dwingen voor hun ontslag te tekenen.

Dit gebeurt volgens C-47 onder bedreiging dat ze geen andere keus hebben en niet kunnen rekenen op het ministerie van Arbeid of de vakbond als het gaat om de bescherming van hun rechten, met name als het gaat om een afvloeiingsregeling.

Met deze stap probeert de Greenheart directie afspraken die er zijn gemaakt met de Greenheart Group Werknemers Organisatie ( GGWO) te ontlopen.

De afspraak is dat een totaal herstructureringsplan waarvan afvloeiing “mogelijk” een onderdeel zou kunnen zijn in overleg met de GGWO zal moeten plaatsvinden.

De GGWO stelt zich op het standpunt dat er eerst naar andere mogelijkheden uit moet worden gekeken voor wat betreft de gezondmaking van het bedrijf alvorens de optie van afvloeiing toe te passen.

Ondanks deze afspraak is de directie op deze laakbare wijze bezig werknemers te misleiden. Dit in plaats van behoorlijk management te voeren, om het bedrijf uit de verlies situatie te leiden.

De kans hierop is onder de huidige situatie erg klein omdat momenteel een soort “remote management” wordt gevoerd waarbij de CEO van het bedrijf de heer Danny Lai eens in de drie maanden voor een weekje in Suriname is om in die periode ingrijpende maatregelen te treffen, zonder medeweten van de GGWO.

Bij zijn afwezigheid wordt het management op afstand gevoerd, en wordt de leiding in Suriname overgelaten aan personen die totaal geen mandaat hebben, althans voor alle besluiten wordt verwezen naar de CEO.

Het bestuur van de GGWO verwerpt deze wijze van handeling van de directie van Greenheart met name de misleidende verhalen naar de werknemers toe.

De GGWO heeft reeds de werknemers opgeroepen om zich niet te laten intimideren door de directie en geen ontslagbrief te tekenen om de directie zo in de kaart te spelen met hun snode plannen.

De GGWO zal er alles aan doen om de belangen van de werknemers verder te beschermen.

Meer nieuws

Crimineel duo aangehouden en opgesloten

GFC NIEUWS- Leden van Recherche Regio Paramaribo hebben in samenwerking met het Regio Bijstand Team Paramaribo (RBTP) de voortvluchtige verdachte Anan M. opgespoord en aangehouden….

Geen Covid-19-persconferentie deze week

GFC NIEUWS- Het ministerie van Volksgezondheid heeft deze week geen Covid-19-persconferentie gehouden. Impotent of minder potent? Maak online gebruik van professionele adviezen van internationale topexperts….

Regering komt met Sociaal Vangnet

GFC NIEUWS-De maatregelen die de regering zal treffen om de economie wederom gezond te maken, zullen een impact hebben op de samenleving en heeft de…

Brunswijk vraagt geduld samenleving

GFC NIEUWS- Op woensdag 16 september was het precies twee maanden dat de regering Santokhi-Brunswijk aan de macht is. Impotent of minder potent? Maak online…

De Heilige Maand Purushottam Más

GFC NIEUWS- Op de Hindū kalenders dit jaar staat voor de periode 18 september t/m 16 oktober Purushottam Más (Malmás) vermeld. Impotent of minder potent?…

Suriname heeft goede vriend in Amerika

GFC NIEUWS- Suriname heeft in Amerika een goede partner gevonden. Dit zei de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken, Michael Pompeo, tijdens zijn eendaags bezoek aan…

President Santokhi ontvangt minister Pompeo

GFC NIEUWS- President Chandrikapersad Santokhi heeft de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Michael Pompeo ontvangen op het presidentieel paleis. Impotent of minder potent? Maak online…

Lions biedt gratis diabetestest aan

GFC NIEUWS- Lions Club Paramaribo Central is met ondersteuning van haar moederclub Lions Club International gestart met een diabetesproject om het bewustzijn over de gevaren…

Training in Protocol aangeboden door India

GFC NIEUWS- Onder auspiciën van het Sushma Swaraj Institute for Foreign Service is door de minister van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking het…

First lady Santokhi voor privébezoek in Nederland

GFC NIEUWS- First lady Mellisa Santokhi-Seenacherry bevindt zich momenteel in Nederland. Impotent of minder potent? Maak online gebruik van professionele adviezen van internationale topexperts. Klik…