fbpx

“Greenheart intimideert werknemers en dwingt hen ontslag te nemen”

GFC NIEUWS- Reeds enkele weken worden werknemers van Greenheart geconfronteerd met verwoede pogingen van de directie hen te dwingen voor hun ontslag te tekenen.

Dit gebeurt volgens C-47 onder bedreiging dat ze geen andere keus hebben en niet kunnen rekenen op het ministerie van Arbeid of de vakbond als het gaat om de bescherming van hun rechten, met name als het gaat om een afvloeiingsregeling.

Met deze stap probeert de Greenheart directie afspraken die er zijn gemaakt met de Greenheart Group Werknemers Organisatie ( GGWO) te ontlopen.

De afspraak is dat een totaal herstructureringsplan waarvan afvloeiing “mogelijk” een onderdeel zou kunnen zijn in overleg met de GGWO zal moeten plaatsvinden.

De GGWO stelt zich op het standpunt dat er eerst naar andere mogelijkheden uit moet worden gekeken voor wat betreft de gezondmaking van het bedrijf alvorens de optie van afvloeiing toe te passen.

Ondanks deze afspraak is de directie op deze laakbare wijze bezig werknemers te misleiden. Dit in plaats van behoorlijk management te voeren, om het bedrijf uit de verlies situatie te leiden.

BEKIJK OOK
Kinderombudsinstituut zoekt draagvlak voor wet Kinderombudspersoon Suriname

De kans hierop is onder de huidige situatie erg klein omdat momenteel een soort “remote management” wordt gevoerd waarbij de CEO van het bedrijf de heer Danny Lai eens in de drie maanden voor een weekje in Suriname is om in die periode ingrijpende maatregelen te treffen, zonder medeweten van de GGWO.

Bij zijn afwezigheid wordt het management op afstand gevoerd, en wordt de leiding in Suriname overgelaten aan personen die totaal geen mandaat hebben, althans voor alle besluiten wordt verwezen naar de CEO.

Het bestuur van de GGWO verwerpt deze wijze van handeling van de directie van Greenheart met name de misleidende verhalen naar de werknemers toe.

De GGWO heeft reeds de werknemers opgeroepen om zich niet te laten intimideren door de directie en geen ontslagbrief te tekenen om de directie zo in de kaart te spelen met hun snode plannen.

De GGWO zal er alles aan doen om de belangen van de werknemers verder te beschermen.