fbpx

“Green Hope Foundation” wil bevordering jeugdparticipatie in het milieugebeuren

Suriname heeft als meest beboste land ter wereld, een toezegging gedaan om haar bosbedekking op 93% te houden en werd het beroep gedaan op de internationale gemeenschap voor adequate ondersteuning. Dit gebeurde op 16 november 2017 tijdens de VN-klimaatconferentie COP 23 in Bonn. Op deze conferentie heeft de stichting Green Hope geleid door de nu 18-jarige Kehkashan Basu, afkomstig van de Verenigde Arabische Emiraten en winnaar van de Internationale Kindervredesprijs 2016, kennisgenomen van deze committering.

Ter ondersteuning van dit beleid van Suriname heeft Green Hope besloten een bezoek aan Suriname te brengen met het doel de betrokkenheid van de Surinaamse jeugd te bevorderen bij onder andere het milieugebeuren en hun rol bij de realisatie van de “Sustainable Development Goals” te benadrukken.

“Green Hope”, met zetels in Toronto (Canada), Dubai (Verenigde Arabische Emiraten) en Muscat (Oman), is een duurzaamheidsorganisatie voor jongeren die via educatie, kinderen en jongeren probeert te betrekken bij het realiseren van duurzame ontwikkeling, middels workshops, conferenties en projecten.

BEKIJK OOK
Surinaamse stemt voor Braziliaanse IDB-presidentskandidaat Ilan Goldfajn

“Green Hope” erkent ook dat de natuurlijke hulpbronnen van onze planeet in een alarmerend tempo onder druk worden gezet, met name de bossen die uitgeput raken, het uitsterven van dier- en plantensoorten, het steeds schaarser worden van vers water en miljoenen tonnen koolstofdioxide die in de atmosfeer worden geloosd. In deze context is de vergroting van het bewustzijn over het milieuvraagstuk en het duurzaam beheer van de natuur een gebiedende eis.

De 6-leden tellende delegatie van “Green Hope” zal van 3 tot en met 12 juli in Suriname vertoeven en zal ervaringen en kennis uitwisselen met de Surinaamse jeugd door middel van workshops en oriëntatie gesprekken.

Voorts zal de delegatie verschillende veldbezoeken brengen aan onder andere het strand te Braams punt, het mangrove rehabilitatie project te Weg naar Zee en het luiaarden rehabilitatiecentrum te Misgunst. In het programma is ook een ontmoeting met president Desiré Bouterse opgenomen die dit initiatief bijzonder toejuicht.(GFC)