fbpx

Green Heritage Fund zet zeeschildpaddenonderzoek on-hold

GFC NIEUWS- De Green Heritage Fund Suriname (GHFS) is enkele maanden terug van start gegaan met zeeschildpadden onderzoekingen te Braamspunt, maar vanwege de Covid-19-situatie die er heerst in het land hebben ze hun onderzoekingen on-hold moeten zetten.
“Vanwege de Covid-19 situatie kan de organisatie niet door gaan met een aantal van haar activiteiten. De organisatie heeft ook haar March for the Ocean evenement, die dus van het jaar in Nickerie zou zijn, online moeten doen. Dat hebben ze zaterdag met succes kunnen doen. Ze hadden spelletjes en ook sprekers vanuit verschillende landen en het was allemaal online”, zegt Cheyenne Samson, project-assistant bij Green Heritage Fund Suriname (GHFS).
“De organisatie is in de maand maart begonnen met haar onderzoek, namelijk “Sea Turtle Community Program”, maar voorheen was de organisatie wel al enkele jaren actief langs de kust van ons land met als doel het verschaffen van informatie aan de samenleving over onze zee en de organismen die daarin leven”, zegt ze.
Bij de Sea Turtle Community Program zouden mensen eerst wat algemene informatie krijgen over zeeschildpadden middels een workshop en daarna in groepen op het strand te Braamspunt om data verzamelen. De organisatie heeft dit programma zo opgesteld, omdat informatie verkrijgen uit een workshop of op school heel interessant is, maar vaak genoeg blijft dat niet lang zitten bij mensen.
In vergelijking met eigen ervaringen, waarbij de kennis veel langer blijft zitten en is tevens ook een manier om mensen een kans te geven om te helpen met de bescherming. “Het verzamelen van data, de verzamelde data zou dan worden gebruikt om beeld te krijgen van de leg populatie op het strand. Helaas is dat niet doorgegaan vanwege de Covid-19 situatie.”
“Maar aangezien data verzamelen de organisatie voornaamste doel was hebben ze, de leden zelf besloten om het veld in te gaan met enkele vrijwilligers en om zich ook te houden aan de Covid-19 maatregelen, zijn ze in veel kleinere groepen gegaan van vier tot vijf mensen”, zegt Samson.

BEKIJK OOK
VHP: vaderschap is een dankbare taak