fbpx
Green Heritage Fund zet zeeschildpaddenonderzoek on-hold

GFC NIEUWS- De Green Heritage Fund Suriname (GHFS) is enkele maanden terug van start gegaan met zeeschildpadden onderzoekingen te Braamspunt, maar vanwege de Covid-19-situatie die er heerst in het land hebben ze hun onderzoekingen on-hold moeten zetten.

“Vanwege de Covid-19 situatie kan de organisatie niet door gaan met een aantal van haar activiteiten. De organisatie heeft ook haar March for the Ocean evenement, die dus van het jaar in Nickerie zou zijn, online moeten doen. Dat hebben ze zaterdag met succes kunnen doen. Ze hadden spelletjes en ook sprekers vanuit verschillende landen en het was allemaal online”, zegt Cheyenne Samson, project-assistant bij Green Heritage Fund Suriname (GHFS).

“De organisatie is in de maand maart begonnen met haar onderzoek, namelijk “Sea Turtle Community Program”, maar voorheen was de organisatie wel al enkele jaren actief langs de kust van ons land met als doel het verschaffen van informatie aan de samenleving over onze zee en de organismen die daarin leven”, zegt ze.

Bij de Sea Turtle Community Program zouden mensen eerst wat algemene informatie krijgen over zeeschildpadden middels een workshop en daarna in groepen op het strand te Braamspunt om data verzamelen. De organisatie heeft dit programma zo opgesteld, omdat informatie verkrijgen uit een workshop of op school heel interessant is, maar vaak genoeg blijft dat niet lang zitten bij mensen.

In vergelijking met eigen ervaringen, waarbij de kennis veel langer blijft zitten en is tevens ook een manier om mensen een kans te geven om te helpen met de bescherming. “Het verzamelen van data, de verzamelde data zou dan worden gebruikt om beeld te krijgen van de leg populatie op het strand. Helaas is dat niet doorgegaan vanwege de Covid-19 situatie.”

“Maar aangezien data verzamelen de organisatie voornaamste doel was hebben ze, de leden zelf besloten om het veld in te gaan met enkele vrijwilligers en om zich ook te houden aan de Covid-19 maatregelen, zijn ze in veel kleinere groepen gegaan van vier tot vijf mensen”, zegt Samson.

Meer nieuws

Covid-19: 82 testen, 1 positief

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal testte slechts 1 persoon in Paramaribo positief op Covid-19. In totaal zijn 82 testen uitgevoerd.

Wayana willen eeuwenoud pad herstellen

GFC NIEUWS- Door een historisch looppad van de Wayana in Zuid-Oost Suriname weer open te kappen, kunnen de Wayana Inheemsen, die dorpen hebben in zowel…

Ricardo Panka nieuwe woordvoerder NDP

GFC NIEUWS- De Nationale Democratische Partij (NDP) laat in een persbericht weten dat vanaf 27 november Ricardo Panka als woordvoerder van de partij zal optreden.

DOE en A20 gaan samenwerken

GFC NIEUWS- Met het oog op de stabiele ontwikkeling van Suriname, tekenen op 27 november de politieke partijen Democratie en Ontwikkeling in Eenheid (DOE) en…

Nickerie drie agronomen rijker

GFC NIEUWS- Sanchit Chandenie, Gangapersad Roshnie en Jaggessar Chandriekapersad zijn de eerste drie studenten die, zijn afgestudeerd van het programma Agronomie aan het Polytechnic College…

‘Suriname surprise op Curaçao’

GFC NIEUWS- Roberto Tjon A Meeuw, Surinaams kunstenaar en surfliefhebber op Curaçao, spat heldere kleuren verf over tientallen tegeltjes.

Nieuwe RvC bij BGVS

GFC NIEUWS- Het Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname (BGVS) heeft een nieuwe raad van commissarissen (RvC).

“Suriname staat er als land”

GFC NIEUWS- “Sommigen zeggen dat ons land 45 jaar heeft verkwist. Anderen spreken van verloren dromen. Ik zie dat anders. Ik zie een land dat…