fbpx

Green Heritage Fund Suriname start ‘muskietenproject’

Muskieten zijn lastige dieren, denk maar aan het gezoem bij uw oor en de muskietenbeten die heel erg kunnen jeuken. Maar muskieten kunnen ook heel gevaarlijk zijn voor de mens. Dat hebben we de afgelopen jaren zeker gemerkt bij de uitbraak van Zika en Chikungunya, twee ziektes die door muskieten op de mens worden overgebracht. Daarnaast komt dengue ook nog vaak voor in Suriname en is er in 2017 na 40 jaren weer een geval van gele koorts vastgesteld in Suriname.

Een van de beste manieren om deze ziektes te bestrijden en/of voorkomen is door meer te leren over muskieten en hun broedplaatsen en mensen actief te betrekken bij het bestrijden van muskieten. Vandaar dat Green Heritage Fund Suriname is gestart met het “Fighting Mosquito-Borne Illnesses through STEM education” project.

BEKIJK OOK
Subsidie brandstof ruim 400 miljoen SRD per maand

Het doel van dit project is de kennis over en het monitoren van muskieten te bevorderen. Dit project doet de organisatie in samenwerking met het Bureau voor Openbare Gezondheidszorg Suriname en het GLOBE netwerk en met financiering van de Amerikaanse ambassade.(GFC)