fbpx

Green Heritage Fund brengt personeel commissariaten kennis bij over muskietenlarven

Green Heritage Fund heeft afgelopen week een training over herkenning van muskietenlarven verzorgd aan de bestuursambtenaren van het districtscommissariaat Paramaribo-Zuidwest.

Er zijn over de gehele wereld meer dan 350 soorten muskieten. Aan de larven kan afgeleid worden, welke soorten muskieten er in een bepaalde omgeving zijn.

Zo kan er gericht gewerkt worden aan het bestrijden van de muskieten, die bepaalde ziektes overbrengen, zoals dengue, zika en chiqungunya.

De bestuursdienst is aldoor bezig al dan niet in samenwerking met het BOG om de burgerij voor te lichten om de broedplaatsen van muskieten op te ruimen.

Met deze nieuwe kennis kunnen de bestuursambtenaren tijdens hun werk in het veld, de burgers met de feiten confronteren, waardoor zij beter gaan beseffen hoe belangrijk het is om hun milieu schoon te houden.

Naast het theoretisch gedeelte was er ook een speurtocht in de omgeving, waarbij de bestuursambtenaren met hun mobiel geleerd werden hoe zij de larven kunnen opsporen en herkennen.

Zij kregen aan het eind van de training een opdracht mee. Als dit goed is uitgevoerd, ontvangen zij een certificaat.