fbpx

Gratis ‘medicijn’ voor Surinamers om weerstand te boosten in de strijd tegen corona

GFC NIEUWS–Talrijke personen in veel landen, waaronder Suriname, maken zich zorgen over het coronavirus. Vooral nu artsen in Italië en Nederland hebben gewaarschuwd dat ook jongere, gezonde mensen op de intensive care zijn opgenomen.

Maar wat kunnen wij in Suriname, diegenen met weinig financiële middelen, doen om ons zo goed mogelijk te wapenen tegen het potentieel dodelijk virus. Hoe kunnen wij ons lichaam versterken? Vooral onze niet kapitaalkrachtigen.

Uiteraard is het in de eerste plaats het belangrijkst om de adviezen die worden gegeven door de overheid strikt op te volgen. Deze kunnen helpen voorkomen dat je besmet raakt.

Maar je kunt je ook wapenen, sterker maken!  GFC Nieuws vroeg aan de zeer gerespecteerde Europese topexpert op het gebied van gezondheid en verjonging Jonathan Clarke die ook de belangrijkste adviseur is van Constantin welke maatregelen heel makkelijk in Suriname door haast een ieder kunnen worden genomen

“Het belangrijkste advies wat ik  kan geven is om elke dag gretig gebruik te maken van een ‘gratis en zeer effectief medicijn. Het zonlicht! Om je eigen weerstand extra kracht te geven moet je ervoor zorgen dat je vitamine D3 niveau hoog is. Dat is een topprioriteit!”, zegt een ervaren deskundige van Constantin.

Volgens de expert heeft een recent uitgevoerde meta-analyse uitgewezen dat D3 je weerstand enorm verhoogd en zeer beschermend werkt bij talrijke ziekten, vooral luchtweginfecties evenals virusbesmettingen. Mensen met te weinig D3 hebben simpelweg een veel lagere weerstand en herstellen veel minder snel (of niet) bij virusinfecties en ook talrijke ziekten.

Meerdere gerandomiseerde onderzoeken hebben ook aangetoond dat veel personen, ook in de tropen, ondanks er veel zonlicht is, een tekort hebben aan vitamine D3.  Zie ook link>> Vitamin D and Immune Function  

Vooral donkere mensen hebben vaker een tekort aan deze zeer belangrijke vitamine, eigenlijk een hormoon. Zij hebben veel meer moeite om deze vitamine door de zon aan te maken. Talrijke studies hebben bewezen dat deze groep een laag D3 niveau heeft.

Bijna de helft van de wereldbevolking heeft een te lage D3 spiegel. Ook in Suriname is dat het geval omdat de meesten het zonlicht om diverse redenen vermijden. Artsen gaan er vaak onterecht vanuit dat een ieder in de tropen een redelijk normale vitamine D3 status heeft. Dat is een misvatting! Onderzoek in landen vlakbij de evenaar heeft dat aangetoond!  Zie ook link>Vitamin D insufficiency affects almost 50% of the population worldwide

“In ons land is er voldoende zonlicht. Door dagelijks een half uur of iets langer met redelijk tot bijna volledig ontbloot lichaam in de zon te liggen, zonder zonnebrandcrème, kan de natuurlijke vitamine D aanmaak en daarmee de weerstand op natuurlijke manier enorm gestimuleerd worden”.

OOK INTERESSANT
Bezoek Franse delegatie aan het Openbaar Ministerie

Er zijn nog meer gratis maatregelen zijn die bijna door een ieder kunnen getroffen.

Ook kunnen personen die nog gezond zijn dagelijks kiezen voor erg koude douches. In Suriname stroomt er geen koud water uit de kranen. Een optie is dan om enkele grote flessen water in de koelkast te bewaren en de inhoud elke avond na het douchen over je heen te gooien. Het effect hiervan voor de weerstand is enorm positief. Zie link>> Stronger immune system

Andere adviezen

Een gezonde nachtrust is een zeer belangrijke factor voor de weerstand. Voldoende slaap is essentieel.

“Ik adviseer een ieder die zich beter wil beschermen tegen virussen om te zorgen voor tenminste 8 uren slaap en dan volledig in het donker”, aldus de Europese expert.

Voorts is het erg belangrijk om te zorgen voor het consumeren van de juiste voedingsmiddelen zoals zeevis -bij voorkeur sardien en wilde zalm-, vooral heel veel soorten en kleuren groenten -bij voorkeur onbespoten-, olijfolie, diverse noten zoals amandelen en walnoten, scharreleieren, scharrelkip, amandelmelk, probiotica, eventueel ongesuikerde yoghurt vanwege de probiotica ( Lactobacillus bulgaricus).

“Voor de weerstand is het van eminent belang dat je een gezonde darmflora hebt. In dat kader is het erg zinvol om de geraffineerde koolhydraten uit je menu te schrappen en voldoende probiotica te consumeren. Geraffineerde koolhydraten werken een gezonde darmflora enorm tegen”.

Het is ook belangrijk om te zorgen voor voldoende beweging en het juiste lichaamsgewicht. Overgewicht is zeer schadelijk. Vooral buikvet! Doe er dus alles aan om een normaal vetpercentage te krijgen.

Voor wat betreft het bewegen is het advies om dagelijks tenminste 30 tot 40 minuten in een hoog tempo in de buitenlucht te lopen/wandelen en/of 15 minuten intervaltraining te doen.

Bovendien kan een ieder indien mogelijk om 2 tot 3 keer per week aan krachttraining doen. Dat kan ook thuis door bijvoorbeeld opdrukken (dippen) te doen evenals kniebuigingen met eventueel gewichten in de handen.

Verder is van belang om te zorgen voor voldoende stressbeheersing door ruim voldoende te ontspannen en vaker bezig te zijn met leuke, positieve dingen in het leven.

Personen die roken en alcohol gebruiken krijgen het advies om direct hiermee te stoppen. Roken en het drinken van alcohol hebben een extreem desastreus effect op de weerstand en algehele gezondheid. Het is daarom een erg verstandig besluit om hiermee zo snel als mogelijk te stoppen.