fbpx

Lions biedt gratis diabetestest aan

GFC NIEUWS- Lions Club Paramaribo Central is met ondersteuning van haar moederclub Lions Club International gestart met een diabetesproject om het bewustzijn over de gevaren van deze ziekte onder jongeren te vergroten.
“De test willen wij beschikbaar stellen aan de samenleving. Vooral jongeren willen wij aanmoedigen om deze test te doen. Heb uw gezondheid lief,” zegt de president van Lions Club Paramaribo Central, Glenn Tewari.
De organisatie voert al jaren gezondheidsprojecten uit in Suriname en constateert een toename van chronische aandoeningen bij jongeren. “Dit baart ook de Lions enorm veel zorgen,” zegt Tewari.
Vooral in de vakantie consumeren jongeren meestal ook veel ongezonde voeding. “Als Lions club willen wij de jeugd bewuster maken om een gezonde levensstijl op na te houden. Dat is de reden om deze diabetes risk awarenesstest te delen met de hele samenleving”, voert Tewari aan.
Ook andere Lions clubs in en buiten Suriname stimuleren via hun respectievelijke netwerken de bevolking om deel te nemen aan deze test.
Lions Club Paramaribo Central heeft gedurende de afgelopen maanden enorm veel gezondheidsprojecten uitgevoerd “en in dit kader willen wij deze test ook delen met de samenleving. De jongeren in Suriname zijn een belangrijke spil in de ontwikkeling van ons land. Als oudste Lions club willen wij samen met de jongeren gaan voor een gezonde bevolking en hiermee werken aan de ontwikkeling van ons geliefd land Suriname. Gezondheid, onderwijs en veiligheid zijn de basiselementen om de ontwikkeling van ons land op gang te brengen,” aldus Tewari.
Geïnteresseerden kunnen op onderstaande link klikken en vervolgens een paar vragen beantwoorden. Het resultaat van deze test krijgt men gelijk door het systeem gepresenteerd.
Hieronder de link voor de gratis test:
https://www.diabetesrisk.in/18051

BEKIJK OOK
OW stapt binnenkort over van staal naar composietmateriaal