fbpx
Lions biedt gratis diabetestest aan

GFC NIEUWS- Lions Club Paramaribo Central is met ondersteuning van haar moederclub Lions Club International gestart met een diabetesproject om het bewustzijn over de gevaren van deze ziekte onder jongeren te vergroten.

“De test willen wij beschikbaar stellen aan de samenleving. Vooral jongeren willen wij aanmoedigen om deze test te doen. Heb uw gezondheid lief,” zegt de president van Lions Club Paramaribo Central, Glenn Tewari.

De organisatie voert al jaren gezondheidsprojecten uit in Suriname en constateert een toename van chronische aandoeningen bij jongeren. “Dit baart ook de Lions enorm veel zorgen,” zegt Tewari.

Vooral in de vakantie consumeren jongeren meestal ook veel ongezonde voeding. “Als Lions club willen wij de jeugd bewuster maken om een gezonde levensstijl op na te houden. Dat is de reden om deze diabetes risk awarenesstest te delen met de hele samenleving”, voert Tewari aan.

Ook andere Lions clubs in en buiten Suriname stimuleren via hun respectievelijke netwerken de bevolking om deel te nemen aan deze test.

Lions Club Paramaribo Central heeft gedurende de afgelopen maanden enorm veel gezondheidsprojecten uitgevoerd “en in dit kader willen wij deze test ook delen met de samenleving. De jongeren in Suriname zijn een belangrijke spil in de ontwikkeling van ons land. Als oudste Lions club willen wij samen met de jongeren gaan voor een gezonde bevolking en hiermee werken aan de ontwikkeling van ons geliefd land Suriname. Gezondheid, onderwijs en veiligheid zijn de basiselementen om de ontwikkeling van ons land op gang te brengen,” aldus Tewari.

Geïnteresseerden kunnen op onderstaande link klikken en vervolgens een paar vragen beantwoorden. Het resultaat van deze test krijgt men gelijk door het systeem gepresenteerd.

Hieronder de link voor de gratis test:
https://www.diabetesrisk.in/18051

Meer nieuws

Geen nieuwe Covid-gevallen maandag

GFC NIEUWS- Al twee dagen op rij is niemand positief getest op Covid-19. Het voorbije etmaal zijn 23 testen uitgevoerd en testte iedereen negatief.

Achaibersing buigt zich over knelpunten BBGO

GFC NIEUWS- Minister Armand Achaibersing van Financiën en Planning heeft zich samen met het bestuur van de Bond voor Belangenbehartiging Gepensioneerden uit Overheidsdienst (BBGO) gebogen…

BEP brengt bezoek aan Kwinti en Pamaka Gaaman

GFC NIEUWS- Een delegatie van de politieke partij BEP onder leiding van voorzitter Ronny Asabina heeft op Onafhankelijkheidsdag een kennismakingsbezoek gebracht aan de pas beëdigde…

Succesvolle launch NPS Global Village

GFC NIEUWS- Op initiatief van afdeling Nederland van de Nationale Partij Suriname (NPS) is recent tijdens een virtuele kick-off meeting de NPS Global Village gestart.

Vergunning City Change opgeschort

GFC NIEUWS- De Centrale Bank van Suriname heeft conform artikel 38 lid 2 Wet Toezicht Geldtransactiekantoren 2012 de door haar aan City Change, gevestigd aan…

China wil versterking band met Suriname

GFC NIEUWS- De ambassadeur van China, Liu Quan, heeft tijdens een bezoek aan de minister van Natuurlijke Hulpbronnen (NH), David Abiamofo, het belang van het…

Man (26) overleden na botsing met boom

GFC NIEUWS- 29/11/20- Bij een eenzijdig ongeval is zondagmorgen een 26- jarige man om het leven gekomen. Getuigen hebben het slachtoffer nog gereanimeerd.

Covid-19: 82 testen, 1 positief

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal testte slechts 1 persoon in Paramaribo positief op Covid-19. In totaal zijn 82 testen uitgevoerd.

Wayana willen eeuwenoud pad herstellen

GFC NIEUWS- Door een historisch looppad van de Wayana in Zuid-Oost Suriname weer open te kappen, kunnen de Wayana Inheemsen, die dorpen hebben in zowel…