fbpx
Facebook Pagelike Widget

Grassalco organiseert seminar over zeeweringen

De NV Grassalco organiseert een 1-daags seminar, ‘Design battles against the rising sea, Constructing sea walls and alternative structures’, in het gebouw van the Institute for Graduate Studies and Research, op het Universiteit’s complex.

Het doel van dit seminar is onder meer de uitwisseling van kennis en ervaring tussen diverse actoren van, binnen- en buitenland, actief in de bouw van zeeweringen en alternatieve constructies.

De Guyanas en het Caraibisch gebied zijn bijzonder gevoelig voor de effecten van klimaatverandering, m.n. de stijgende zeespiegel.

Daar gemiddeld 90% van de bevolking langs de kust woont en 95% van alle economische activiteiten daar geconcentreerd is, is het noodzakelijk om die kwetsbare kustlijnen actief te beschermen. Hiervoor zijn er verschillende mogelijkheden, waaronder de constructie van zeeweringen. Echter moeten de maatregelen die getroffen worden, snel en effectief zijn.

N.V. Grassalco is reeds meer dan 40 jaren actief in de Surinaamse mijnbouwsector; voorheen voornamelijk als productiebedrijf voor steenslag, schelpen, zand en graniet.

Met die opgedane kennis, ervaring en huidige technologische ontwikkelingen, is zij nu in de positie om in te spelen op de levering van grondstoffen nodig voor de constructie van zee-, rivier- en oeverweringen.

Grassalco produceert hoogwaardige breuksteen, die daarvoor internationaal getest en goedgekeurd is. Hierdoor is de weg geopend voor nieuwe business mogelijkheden, waardoor de verdiencapaciteit van het bedrijf verhoogd wordt.

Sinds 2011 is het bedrijf gestart met de uitbreiding en diversificatie van haar portfolio op basis van haar visie: “De Surinaamse leider in het duurzaam ontwikkelen van mineralen en ertsen”. Daarom produceert zij onder het productmerk “Grassalco Aggregate and Sands” hoogwaardige materialen voor de bouw- en constructiesector.

Meer nieuws

Adhin wordt vandaag gehoord door hoorcommissie DNA

GFC NIEUWS- Parlementariër Ashwin Adhin wordt vandaag door een ingesteld hoorcommissie van De Nationale Assemblee (DNA) gehoord over zijn betrokkenheid bij vernietiging van media-apparatuur van…

Amoksi: Uitspraken Bouterse vrij ernstig

GFC NIEUWS- De uitspraken gedaan door ex-legerleider tevens ex-president Desi Bouterse tijdens een NDP-meeting in Ocer om de macht over te nemen middels wapens zijn…

7 nieuwe coronagevallen erbij

GFC NIEUWS- Dinsdag testten 7 personen positief op Covid-19. Paramaribo noteert 6 nieuwe besmettingen en Wanica 1.

BOG houdt drive- thru-uitreiking

GFC NIEUWS- Ter afsluiting van de training Basis Psychosociale Vaardigheden voor COVID-19 hulpverleners heeft er een drive-thru uitreiking plaatsgevonden.

Dringende aanpak natte infrastructuur Saramacca

GFC NIEUWS- Tijdens een spoed onderhoud tussen het DNA-lid Radjendre Debie en districtscommissaris Sherin Bansi-Durga van Saramacca met de minister van Landbouw, Veeteelt en Visserij…

Geen nieuwe Covid-gevallen maandag

GFC NIEUWS- Al twee dagen op rij is niemand positief getest op Covid-19. Het voorbije etmaal zijn 23 testen uitgevoerd en testte iedereen negatief.