fbpx

Grassalco financiert 1500 schoolpakketten voor jeugd Brokopondo

Staatsmijnbouwmaatschappij NV Grassalco heeft 1500 schoolpakketten gefinancierd voor leerlingen van basis en VOJ scholen van Brokopondo. De symbolische overhandiging vond plaats op 11 september jongstleden op de Openbare School Victoria te midden van genodigden en honderden leerlingen met hun begeleiders. Voor de geste en de organisatie rond de overhandiging, heeft het bedrijf ruim SRD 80.000 vrijgemaakt.

Het pakket bestaat uit een schooltas, twee uniformhemden/blousen en schoolbenodigheden. Zaterdag ontvangen de ruim 200 leerlingen van Duwatra hun pakket. Het financieren en doneren van schoolpakketten in Brokopondo vindt traditioneel elk jaar plaats.

Het Staatsmijnbouwbedrijf wil daarmee inhoud geven aan haar beleid van maatschappelijk verantwoord ondernemen. De steenslagoperatie van het bedrijf staat te Royal Hill in Brokopondo. Het project is geїnitieerd door het Millennium Development Goals ambassadeursprogramma.

Onder de genodigden bevonden zich de minister van Sport en Jeugdzaken, Lalini Gopal, waarnemend distrikts-commissaris van Brokopondo, Malonti, DNA-lid van Brokopondo Wendel Asadang, de waarnemend-directeur van de Wegenautoriteit, mv Jozefzoon en vertegenwoordigers van het MDG Schoolpakketten programma en het traditioneel gezag van het distrikt. Grassalco was vertegenwoordigd door onder andere waarnemend-directeur Corporate Services, Gwen Gadden-Amelo.

Motiverende toespraken

Tijdens de motiverende toespraken was er een goede interactie met de leerlingen. Het belang van goede scholing liep als een rode draad door alle presentaties. De slogan “Ik kan het, jij kan het ook”, gelanceerd door Gadden-Amelo, viel goed in de smaak bij de aanwezigen. “Grassalco wil elk jaar deel zijn van dit project, omdat ons bedrijf graag duurzaamheid en ontwikkeling, vooral van het jonge kind, ondersteunt. Ontwikkeling gaat gepaard met scholing. En scholing is investeren in de toekomst”, sprak Gadden-Amelo.

BEKIJK OOK
Gemengd team Regio Oost houdt broers aan te Meerzorg

Dc Malonti sloeg de spijker op de kop; “Weet wat uw kinderen doen en met wie ze omgaan”, hield zij de ouders en verzorgers voor. “Un Jep’ ding pikin, zodat ding kan presteer na skoro.”

Minister Gopal benadrukte dat de regering er alles aan doet om in het hele land voor kwalitatief onderwijs te zorgen. Volgens haar is het heel belangrijk dat elk kind tenminste een schooltas met inhoud heeft om de school te bezoeken. Ook zij deed een oproep op ouders en verzorgers attentie te tonen aan de kroost. “Wees voorbeeldig en zorg ervoor dat u uw kinderen goed begeleidt. Let op ze en ga hun huiswerk na.”