fbpx

Grassalco en Rosebel Gold Mines herstellen weg naar Balingsoela

Grassalco en Rosebel Goldmines (RGM) hebben de weg naar Balingsoela in Brokopondo hersteld.

Grassalco heeft daartoe 400 m3 Reject materiaal en 300 m3 van de gradatie 0-8 mm beschikbaar gesteld. RGM heeft het transport van de steenslag en het verspreiden van het materiaal op de wegstrekking bekostigd. De werkzaamheden zijn afgelopen week gestart en afgerond.

De weg verkeerde in zeer slechte staat, zodanig dat voertuigen er niet makkelijk over konden. School- en Staatsbussen weigeren de weg in te rijden. Leerlingen van de O.S Balingsoela die elders wonen en passagiers van de Staatsbussen werden op de afslag met de Afobakaweg afgezet en moesten te voet hun weg vervolgen.

Leerlingen van Balingsoela die op scholen voor het voortgezet onderwijs in Brokopondo Centrum les volgen, moesten ook naar bedoelde afslag lopen.

BEKIJK OOK
Dodelijk schietincident in politieressort Munder

Grassalco had vorige week, voordat het project met RGM startte, reeds 40 m3 steenslag gedoneerd om hele slechte delen van de weg alvast te herstellen. Dit materiaal is zelf door dorpelingen verspreid.

Doordat het opknappen van de hele weg zo lang op zich liet wachten, hebben dorpelingen vorige week donderdag en vrijdag de Afobakaweg enkele uren gebarricadeerd. Dit optreden heeft voor veel ongerief gezorgd voor vooral weggebruikers.

Toen de herstelwerkzaamheden startten hebben de actievoerenden de barricades later zelf verwijderd.

Met het doneren van het materiaal hebben het Staatsmijnbouwbedrijf en RGM wederom inhoud gegeven aan hun beleid van maatschappelijke verantwoord ondernemen.