Grassalco doneert speeltuin aan Pikin Saron

Grassalco heeft vanuit haar maatschappelijke verantwoordelijkheid een speeltuin overgedragen aan de gemeenschap van Pikin Saron.

“Wij weten dat er in heel veel dorpen geen ontspanningsmogelijkheden zijn voor de kinderen. Door dit initiatief kunnen de kinderen volop spelen. Het is onderdeel van ons maatschappelijk verantwoord ondernemingsbeleid. Wij willen wat terug doen voor de gemeenschap” zegt Grassalco-woordvoerder, Julien Peneux.

“Deze speeltuin zal van grote betekenis zijn voor onze kinderen”, zegt leerkracht Vera Pinas. In het verleden konden de kinderen haast niet aan bewegingsactiviteiten deelnemen en zich niet ontspannen. “Nu ze weten dat ze een speeltuin hebben, gaan ze hier komen spelen. Het gaat structureel moeten gebeuren. Als ze hun best doen, hun huiswerk eerst maken, dan mogen ze spelen”. De speeltuin bevindt zich naast het terrein van de Openbare School te Pikin Saron.

Dit bijzonder moment hebben de kinderen van het dorp op woensdag 30 januari 2019 mogen ervaren. De kinderen van de omgeving zijn ingenomen met de speeltuin en de toestellen die erop zijn geplaatst.

Scholier Germaine vindt de wipplanken, schommels en glijbaan mooi. “Onze juffrouw heeft ons gevraagd om zuinig om te gaan met de spullen. We mogen van haar om vijf uur komen spelen, nadat we ons huiswerk hebben gedaan en een beetje hebben uitgerust, verteld Germaine.

Verder is Grassalco van plan het gebouw waarin vrouwen van Pikin Saron gemeenschapsactiviteiten ontplooien aan te pakken. Het bedrijf is voornemens te investeren in trainingen voor de vrouwen van het gebied, zegt Peneux.

Overige berichten